RTÜK'te başkanlık yarışı hızlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK üye seçimiyle ilgili değişikliğin ardından gözler seçimlere çevrildi. RTÜK üyelerinin büyük ölçüde değişmesi beklenirken başkanlık için iki adayın ismi öne çıkıyor.

RTÜK üyelerinin seçimine ilişkin değişiklikerin Meclis'te kabul edilmesinin ardından gözler seçimlere çevrildi.

Meclis Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta, Anayasa'da 10. kez değişiklik yaparak RTÜK üyelerinin TBMM tarafından seçilme şartlarını yeniden belirledi. Anaasa değişikliği teklifi, 21 ret oyuna karşılık 378 oyla kabul edildi.

Yasa, Anayasa'nın 133'üncü maddesine yeni bir fıkra eklenmesini öngörüyor. Buna göre, radyo ve televizyonların faaliyetlerini düzenlemek ve denetlemek amacıyla kurulan RTÜK, 9 üyeden oluşacak. Bunlardan 6'sı AKP, 3'ü CHP tarafından belirlenecek.

Üyeler, siyasi parti gruplarının milletvekili sayısına göre belirlenecek üye sayısının iki katı olarak gösterilecek adaylar arasından; her siyasi parti grubuna düşen üye sayısı esas olmak suretiyle TBMM Genel Kurulu'nca seçilecek.

RTÜK İÇİN ADI GEÇEN İSİMLER

Cumhurbaşkanı Sezer'in onayına sunulan Anayasa değişikliğine ilişkin yasa henüz onaylanıp yürürlüğe girmedi. Ama buna rağmen, kulisler hareketli.

RTÜK üyeliği için adı geçen isimler arasında, Edibe Sözen, Nabi Avcı, Mustafa Ruhi Şirin, Metin Özer, Sacettin Gürbüz bulunuyor.

Kulislerde RTÜK Başkanlığı için adı geçen iki isim bulunuyor. Bunlardan birisi halen RTÜK Başkanlık koltuğunda oturan Fatih Karaca, diğeri Başbakanlık Basın Danışmanı Ahmet Tezcan.

Fatih Karaca'nın, koltuğunu güçlendirmek amacıyla CHP ile temasa geçtiği belirtiliyor. Karaca'nın CHP ile dirsek temasının nasıl AKP kanadında nasıl yankı bulacağı ise

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber