Bankalara yeni dönem uyarısı

Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "dezenflasyon ve düşük faiz"i temel özellikleri olarak sıraladığı yeni dönem konusunda bankaları uyardı.

Şener, bankaların daha fazla rekabet baskısı ve alışık oldukları karlı alanları gözden geçirme ihtiyacı hissettiklerine dikkat çekti.

Türkiye Bankalar Birliği'nin 48. Genel Kurulu'nda konuşan Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, bankacılık sektörünü yoğun gündemin beklediğini, Basel II'ye uyum sürecinin zaman kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Şener, "yüksek büyüme, dezenflasyon, faiz oranlarında düşme" olarak sıraladığı yeni ekonomik ortamda bankaların daha fazla "rekabet baskısı" hissettiklerini ve "alışık oldukları karlılık alanlarını gözden geçirme ihtiyacı duyduklarını" söyledi.

Şener, şöyle konuştu: "Yeni ortamda işlem hacimleri önem kazanırken, kredi portföyünün büyüklüğü ve kalitesi, iç kontrol ve risk yönetimi sistemlerinin etkinliği, ürün ve hizmet çeşitliliği, ölçek ekonomisi, operasyonel giderlerin gözden geçirilmesi bankalarımızın performansı için hayati unsurlar haline gelmektedir."

VADE UYUMSUZLUĞU HALA SORUN

Şener, bankaların, "fonlama vadesinde kısalık ve devlet iç borçlanma senetlerinin ağırlığı" sorunlarının, kamu kuruluşlarının çabalarının ötesinde "ekonomiye güvenin kalıcılık kazanmasına bağlı zaman sorunu" olduğunu söyledi. Şener, Bankalar Kanunu'nun TBMM'nin yasama yılı tamamlanmadan önce yasalaştırılacağını açıkladı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber