Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Kayapınar: Kardeşlik yaratılıştan geliyor

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Kayapınar, kardeşliğin yaratılıştan geldiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ?Peygamber kardeşlik ahlakı ve hukuku' konulu konferans verildi. Belediye kültür salonunda düzenlenen konferans öncesi Kur'an tilaveti sunuldu. Konferansta Alanya Keykubat Eğitimciler Derneği (AKED) tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında ilk 63'e girenlere ödülleri dağıtıldı. Daha sonra kürsüye çıkan Dr. Kayapınar, kutlu doğum haftasının ana teması, Peygamberin kardeşlik ahlakı ve hukuku konusunda kısa bilgiler verdi.

Kardeşlikle ilgili ayet ve hadislerde anlatan Kayapınar, Hz. Peygamber'in hayatından örnekler verdi. Kayapınar, ?Kardeşlik yaratılıştan geliyor. İnsanların ilk atası aynıdır ve her insan hilkatte eştir.? dedi.

Antalya İl Müftüsü Ahmet Çelik de İslam dininin inanç, ibadet, bireysel ve sosyal ilişki ağları manen dinamik bir ahlaki tutumun bütünü olduğunu kaydetti. İslam'ın gündelik hayatı huzur, dindarlığı özgüven üzerine kurmayı, insanın kendisiyle ve çevresiyle barıştırmayı hedeflediğini kaydeden Çelik, bunun için insanlar arasındaki münasebetleri sevgi, saygı, kardeşlik ve hoşgörü temeline oturttuğunu dile getirdi.

Çelik, ?Bu bütünlüğün parçalanmasından meydana gelen sosyal problemleri kendi haline bırakmayarak bölge medeniyetimizin yeniden bütünleşmesi için kucaklayıcı olmamız gerekmektedir. Medeniyetimizin merkezini insan, onun etrafını da paylaşım ve kardeşlik anlayışı oluşturmaktadır. İslam kardeşliğinin sınırı imanla çizilmiştir.? dedi.

Programın düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür eden Alanya İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, bu yıl dolu dolu bir Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber