Doç. Dr. Altuntaş: Mümin sevgisini gönlünde saklamamalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Erzin ilçesinde müftülük tarafından 'Kutlu Doğum Programı' düzenlendi. 2 bin kişinin katıldığı programda konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Halil Altuntaş, ''Mümin, müminin kardeşidir. Sevginizi gönlünüzde saklamayın; 'Seni Allah rızası için seviyorum' diyerek karşınızdaki insanın sevgisini kazanın." dedi.

Hz.Muhammed (s.a.v.), dünyaya teşrifinin 1441.yıl dönümünde Erzin'de ney ve ilahilerle anıldı. İlçe müftülüğünün düğün salonunda düzenlediği programa 2 bin kişi katıldı. Programa katılanlara tatlı ve gül suyu ikram edildi. Kutlu Doğum programına Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Müftü Şemsettin İnceler, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Fatih Taze, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akkaş, MHP İlçe Başkanı Rifat Kuşçu ve Dörtyol Müftüsü Ali Yazıcı katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda protokole ve vatandaşlara Müftü Şemsettin İnceler ile görevli vaizler tarafından kırmızı gül dağıtıldı.

Hz.Muhammed'in dünyaya kardeşliği sağlamak amacıyla gönderildiğini söyleyen Erzin Müftüsü Şemsettin İnceler, İslam'ın yayılmasıyla kardeşliğin de yayıldığına dikkat çekti. Müftü İnceler, ??Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v), iyi bir ahlakın temsilidir. O yer yüzünün en şereflisi, İslamiyet'in son peygamberidir. Güllerin sultanını biz de bugün burada anıyoruz. 1989 tarihinden beri ülkemizde Kutlu Doğum etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Erzin Müftülüğü olarak bizlerde böyle güzel bir program düzenledik, yoğun ilgi gösteren kardeşlerimize şükranlarımızı iletiyoruz." diye konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Halil Altuntaş, Müslümanların kardeş olduklarına vurgu yaptı. Hz. Muhammed'in kardeşliğin temsili olduğunu söyleyen Altunbaş, "Sevgi gönülde hapsedilmemeli. Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir. Aynı aileden olmasa bile karşınızdakinin inancıyla sizin inancınız aynıysa sizler kardeşsinizdir. İslam kardeşliğin örneğidir. Mümin kardeşim dediği insana duyduğu sevgiyi gönülde saklamamalı, batıdan türeyen sözlerle değil; has Anadolu sözleriyle ?Seni Allah rızası için seviyorum' diyebilmeli. Sevgi o zaman gerçek değerini bulur. O zaman kardeşliğin değeri bin kat artar." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber