Müsteşar yardımcısı öğretmen kızını Ankara'ya getiremedi

Haber Giriş : 01 Haziran 2005 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 10 yıldır müsteşar yardımcılığı görevini sürdüren Mehmet Temel'in öğretmen kızı, İstanbul'dan Ankara'ya gelemedi. Geçen sene de Bakanlık Müsteşarı Necat Birinci ile Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'nın yeğenleri, puanları yetmediği için öğretmenliğe atanamamıştı.

İstanbul Lisesi'nde müzik öğretmenliği yapan Canan Sayın (Temel), Ankara'ya gelmek için tayin dönemi olan mayıs ayında bakanlığa başvurdu. Bakanlık geçen hafta tayin isteyen 30 bin öğretmenden 15 binini puan üstünlüğüne göre istedikleri illere atadı. Atama töreninde protokol sırasında heyecanla sonuçları izleyen Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel, Bakan Hüseyin Çelik'in kulağına, ?Sayın Bakanım kızım da tayin başvurusunda bulundu, merakla Ankara'ya çıkıp çıkmayacağına bakıyorum.? dedi. Bakan ise ?İnşallah çıkar? demekle yetindi ve salondakilere Temel'in heyecanını aktardı.

Atamalardan sonra akşam saatlerinde kızının tayininin çıkmadığını öğrenen Temel, hayal kırıklığına uğradı. Personel Genel Müdürlüğü'nden bilgi alan Temel, kızının hizmet puanının 85 olduğunu, Ankara'ya en son atanan müzik öğretmeninin hizmet puanının ise 148 olduğu için atanamadığını öğrendi. Temel, ?Kızımın tayin başvurusunu hiç kimseye söylemedim. Törende sayın bakanla yan yana gelince heyecanımı kendisine açtım. Herkesin de o anda haberi oldu. Kızımın tayininin çıkmamasına çok üzüldüm ama devletin koyduğu kurallara önce biz uyacağız ki, herkesin uymasını sağlayalım.? dedi. Temel'in kızı Canan Sayın (Temel) ise ailesinin Ankara'da olması ve 8 aylık bebeklerinin bakım sorunu nedeniyle Ankara'ya tayin istediğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise, ?Herkes Milli Eğitim Bakanlığı'nda hamili kart yakınımdır döneminin bittiğini görsün.? dedi

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber