Doktora saldırıya 'ihbar hattı'

Sağlık Bakanı Akdağ, sadece doktorlar ve sağlık çalışanlarına yönelik özel telefon hattı oluşturacaklarını açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Her kim olursa olsun, bu isterse Van'da maalesef dün karşılaştığımız örnekte olduğu gibi bir milletvekili olsun, bir sağlık çalışanına bir doktora karşı, sözlü ya da fiili herhangi bir saldırıda bulunursa bu ülkenin Sağlık Bakanı'nı, beni bizzat karşısında bulacak'' dedi.

Bakan Akdağ, 'Sağlıkta Dönüşüm Kırklareli İl Değerlendirme Toplantısı'na katılmak için geldiği Kırklareli'nde Vali Mustafa Yaman'ı ziyaret etti.

Akdağ, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen şiddet olayları hakkında açıklamada bulundu.

Sağlık çalışanlarının hakları ve hukuklarını koruyacaklarını, ''maganda''lara asla müsamaha göstermeyeceklerini ifade eden Akdağ, ''Kendini bilmezlerin yanlış davranışları, doktorlarla, hemşirelerle, sağlıkçılarla, halkımız arasında olumsuz ilişkinin varlığı gibi algılanmamalıdır. Biz bu sevgi ortamını geliştirmeye mecburuz. Kendini bilmez maganda ruhlu insanlara rağmen mecburuz'' diye konuştu.

Magandalara karşı tedbirleri artırmaya devam edeceklerini ifade eden Akdağ, bunun için iki yıldır çalıştıklarını ve bu çalışmayı son günlerde meydana gelen şiddet olayları üzerine hızlandırdıklarını söyledi.

Akdağ, şöyle devam etti:

''İlk defa burada açıklıyorum. Arkadaşlarımızla üzerinde iki yıl çalıştığımız, fakat son olaylar üzerine biraz daha yoğunlaştığımız genelgelerimiz, yönetmeliklerimiz var. Bu çerçevede yeni bir uygulamayı şöyle başlatacağız. Bir özel telefon hattı, özel bir internet web hattı oluşturuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber