Çelik: Eğitim konusunda adımlar daha da hızlandırılmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2005 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin eğitim konusunda adımlarını daha da hızlandırmak zorunda olduğunu belirterek, "Aksi takdirde geçmiş yıllarda birçok gelişimi ıskaladığımız gibi, dünyanın gerisinde kalmamız mukadderdir" dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından hazırlanan "Doğru Başlangıç: Okul Öncesi Eğitim" konulu rapor, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in de katıldığı bir toplantıyla kamuoyuna açıklandı.

Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimden yüksek öğretime kadarki eğitim sürecinin en önemli meselelerden biri olduğunun artık herkes tarafından kabul edildiğini, bunun herkesin üzerinde uzlaştığı bir konu olduğunu vurguladı.

Türkiye'de eğitim alanında çok ciddi reformlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Çelik, artık dünyada gelişmişlik düzeyi ile eğitime verilen önemin doğru orantılı olduğunu söyledi.

Hüseyin Çelik, "Bu konuda yapmamız gereken çok şey var. Yaptıklarımız, yapacaklarımız da var. Türkiye eğitim konusunda adımlarını daha da hızlandırmak zorunda. Aksi takdirde geçmiş yıllarda birçok gelişimi ıskaladığımız gibi, bu konuda da dünyanın gerisinde kalmamız mukadderdir" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 1992-2002 yılları arasında okul öncesi eğitim oranının yüzde 11'e çıktığını, bugün itibariyle de yüzde 17'lere ulaştığını belirten Çelik, gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 34-100 olduğu göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu oranın dünya standartlarının çok altında olduğunu söyledi.

İlköğretimde bile yüzde 97 olan okullaşma oranını yüzde 100'e çıkaramadıklarına dikkat çeken Çelik, bunda kız çocuklarının gitmemesinin etkili olduğunu, "Haydi Kızlar Okula" kampanyası ile bugüne kadar 120 bine yakın kız çocuğunun okula başladığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber