Başkan Korkut: Kur'an-ı Kerim umutsuzluğa umut, çaresizliğe çıkış yoludur

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kur'an-ı Kerim'in umutsuzluğa umut, çaresizliğe çıkış yolu olduğunu belirterek, Hazreti Peygamber'in (sas) bu yolun göstericisi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da düzenlenen 'Peygamberimiz Hz. Muhammed'e Sevgi Gecesi'nde vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı. Dünya birincilerinin yaptığı Kur'an tilaveti katılımcıları mest etti.

Yakutiye Belediyesi ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen programda, dünya Kur'an okuma birincileri Mısır Resmi Karisi Memduh Cude Saad ve Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien'in Kur'an tilaveti dinleyenlerden büyük beğeni aldı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kutlu Doğum Haftası'nın, biz Hz. Muhammed (sas) ümmetine O'nu (sas) daha yoğun anma, salat ve selam getirme için özel fırsat olduğunu ifade etti. Başkan Korkut, "Biz Müslümanlar, bu hafta vesilesiyle O'nun (sas) sevgisiyle gönüllerimizi şad ediyoruz.? dedi.

İnsanların, Peygamber Efendimiz'i (sas) takip edip, O'na (sas) benzemeye çalıştığını ifade eden Korkut, ?Peygamberimiz (sas), Veda Hutbesi'nde şöyle buyuruyorlar; ?Mü'minler! Size bir emanet bırakıyorum ki ona sıkı sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanet Allah kitabı Kur'an'dır. Evet, Kur'an-ı Kerim umutsuzluğumuza umut, çaresizliğimize çıkış yolu, hatalarımıza rahmet olarak gönderilmiştir.? şeklinde konuştu.

Korkut, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sas) insanlık tarihinde bir dönüm noktası olduğunu kaydederek, ?Öyleyse, biz insanlar O'nu (sas) takip edebilir, O'nun (sas) yolundan gidebilirsek hem sünnete uymuş olacağız, hem de Allat Teala'nın gönderdiği Kur'an ile yolumuzu aydınlatmış olacağız. Muhammed aleme nur-i mubindir / Muhammed 'Rahmeten li'l-alemin'dir./ Tecelligah-ı Mevla'dır Muhammed/Kamu a'ladan a'ladır Muhammed" diyerek Alvarlı Muhammed Lutfi Hazretleri'nin, Peygamber Efendimiz (sas) hakkında kaleme aldığı mısraları paylaştı.

Programda ayrıca, Lalapaşa Camii Müezzini İbrahim Tetik Kur'an-ı Kerim okudu. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Yusuf Taşdemir'in konuşmalarının ardından, Hatip Mehmet Gökşan Hoca 'Peygamber Sevgisi' konulu konuşma yaptı. Ardından, "Gül Sultan-2" isimli sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber