Sanatçı Gülben Ergen, Erçiş'te yaptırdığı anaokulunu açtı

Sanatçı Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 10. anaokulunu, deprem felaketi ile sarsılan Van'ın Erciş ilçesinin Yukarı Işıklı köyünde açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anaokulunun açılışı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Gülben Ergen tarafından yapıldı. Anaokulu, açılışın ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi.

Daha önce, Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın ve Zonguldak'ta anaokulları açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 23 Nisan'da açmayı tercih etti. Açılış törenine, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar'ın yanı sıra Van Valisi Munir Karaoğlu da katıldı.

Gülben Ergen, açılışta yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti. Ergen, ?Van, depremin yaşandığı günden bu yana halkımızın kardeşliğinin, yardımseverliğinin ve fedakârlığının bir sembolü oldu. Biz de Çocuklar Gülsün Diye Derneği olarak o zamandan beri Van'ı öncelikli şehirlerimiz arasına aldık. Milli Eğitim Bakanlığı bize Erciş Yukarı Işıklı köyünü işaret ettiği zaman da koşa koşa buraya geldik ve heyecanla çalışmalarımıza başladık. Çünkü Van için yapılacak en iyi, en kalıcı, en faydalı işlerden biri burada bir anaokulu açmak olacaktı.? şeklinde konuştu.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise bugün iki bayramı birden yaşadıklarını ifade etti. Gülben Ergen'in milletin gönlünde taht kuran bir sanatçı olduğunu kaydeden Karaloğlu, ''Sosyal sorumluluk sahibi sanatçımızın 'çocuklar gülsün diye' yola çıktığı ve daha sonra kampanyasının bir sivil toplum örgütüne dönüştü. Şimdi karşımızda ete, kemiğe bürünmüş bir şekilde bir anaokulu olarak duran bu faaliyetinden dolayı Gülben Ergen Hanımefendi ve arkadaşlarını, SMS ile destek veren, sponsor olan bütün katılımcılara Van valisi olarak şükranlarını ifade ediyorum'' dedi.

Anaokulunun açılış kurdelesini birlikte kesen Vali Karaloğlu ve sanatçı Ergen, sınıflarda bulunan çocukları ziyaret ederek, bir süre ilgilendi. Çocuklarla şarkı söyleyen Ergen, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Anaokulunu açtıkları için çok mutlu olduğunu kaydeden Ergen, ''Bugün buraya bir sevinç getirebildim. Hepimiz kardeşiz ve burada bu çocuklar okudukça İnşallah her şey düzelir.'' dedi.

Açılış öncesi ve sonrası Ergen'i görebilmek için okula akın eden öğrenci, veli ve civar köylerden gelen vatandaşlar, Ergen köyü terk edene kadar ellerinde cep telefonu ve fotoğraf makineleri ile fotoğraf çekmeye çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber