Tüvasaş taşınmasın diye Ankara'ya yürüyecekler

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Rahim Varol bugüne kadar ilimizdeki birçok kurumun ve ekmek kapısı olan işletmelerin özelleştirilerek bir bir kapatıldığını ve şehirden taşındığını belirterek, "Artık bu duruma sessiz kalmamalıyız" diyerek Sakaryalıları TÜVASAŞ'ın taşınmak istenmesine karşı çıkmaya davet etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜVASAŞ'ın başka bir yere nakledilmek istendiğine dikkat çeken Varol, "Fabrika alanı ve lojmanların bulunduğu arazi birilerinin iştahını kabartmış olacak ki bir tarihi silmek istiyorlar. Asrın depreminde yıkılan o fabrikayı ayağa kaldıran tüm çalışanlar ve Sakaryalılar bu fabrika bizim tarihi değerimizdir. Türkiye Kamu-Sen olarak gereken tepkilerimizi göstereceğiz. Bu şehre bir çivi dahi çakmayanlar çakılı çivileri çıkartamazsınız. Siz o fabrikadan ekmek yemiş ahirete göç etmiş insanların kemiklerini sızlatamazsınız. Bulunduğu yerde bir değer olan TÜVASAŞ'ın hiç kimseye batan bir tarafı olmadı şehir trafiğine şehrin yapısına engel teşkil etmedi" dedi.

Varol, "Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım-Sen'in 27 Nisan Cuma Günü TÜVASAŞ önünden Ankara'ya tepki için yürüyüş düzenlemiştir. Asıl ürkütücü olan da bu fabrika eğer taşınmaya başlarsa taşınacağı yere gitmeden buhar olup uçup gideceğidir. İlimizde örnekleri olan bu tür yerlerden Zirai Donatım Kurumu ve Başak Traktör nerede? İlimizin sembolü olan Ofis dediğimiz silolar nerede? Şeker fabrikamız nerede? Hangi kapasite ile çalışıyor ve ekmekleri elinden alınan arkadaşlarımız ne olduğu belli olmayan her zaman sıkıntı olan adına 4-C dedikleri kadrolardalar. Ayrıca bu arazilere ne oldu? Şimdi sıra TÜVASAŞ'ta ve yüzlerce kamu çalışanına da eziyette başlıyor. Siyasilerin her zaman ben yaptım oldu olgusundan vazgeçmeleri gerekmektedir eğer bu ilde bir hizmet yapılacaksa oy istediğiniz ve aldığınız vatandaşla istişare yapmak zorundasın" diyerek Sakaryalıları TÜVASAŞ'a sahip çıkmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber