Kozan'da kendisini bankacı olarak tanıtan kişi, yaşlı adamı dolandırdı

Adana'nın Kozan ilçesinde, kendisini bankacı olarak tanıtan kişi, yaşlı bir adamın 200 lirasını dolandırdı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, bir bankanın ATM cihazından para çeken İbrahim Duyul'un yanına yaklaşan bir kişi kendisini banka görevlisi olarak tanıttı. Yaşlı adamla sohbet eden dolandırıcı, "ssk ile Bağ-Kur'un Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) altında birleştirildiğini, 200 TL para yatırarak hesap açtıranlara bir defaya mahsus SGK tarafından 380 lira ödeme yapıldığı" yalanını söyledi.

Yaşlı adamı Bayram tatili olmasına rağmen SGK'ya gitmeye ikna eden dolandırıcı, yolda, yaşlı adama kimlik fotokopisi gerektiğini ifade ederek, 200 TL parasını aldıktan sonra, yaşlı adamı fotokopiciye gönderdi. Fotokopi çektirdikten sonra sözde banka memuru ile buluşacağı yere gelen İbrahim Duyul, dolandırıldığını anladı.

Durumun polise bildirilmesi üzerine Asayiş Büro Amirliği ekipleri çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.

İncelemede, yaşlı adamı dolandıran kişinin, daha önce dolandırıcılıktan 19 sabıkası bulunan ve Kozan'da, 7 Ekim 2011 tarihinde Hamdi B. isimli kişiyi kendisini banka memuru olarak tanıtarak dolandırmaya çalışırken yakalanarak tutuklanan ve 10 Nisan'da cezaevinden tahliye olan 57 yaşındaki Mustafa Y. olduğunu belirlendi.

Polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Bu arada dolandırılan yaşlı adamın tablacıda satılan buzlu limon dondurması yediği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber