'Hurda araç hükümetin gelirini artıracak'

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Hüseyin Kış, hurda araç satışının hükümetin gelirini artıracağını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kış yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı tarafından yaşlı araç parkı konusunda yapılan çalışmayı olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

Türkiye'nin motorlu araç parkında yaşlı araç parkının Avrupa ülkelerine oranla çok yüksek olduğuna dikkat çeken Kış, trafik kazalarının nedenleri sıralamasında üst sıralarda yer alan 20 yaş üzeri yaşlı araçlar konusunda yapılacak çalışmaların sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesinin gerekliliğine işaret etti.

Paketin yasalaşması durumunda 20 yaş üzeri araçlar trafikten çekildiğinde egzoz gazı ve çevre kirliliğinin önüne geçileceğini ifade eden Kış, şöyle devam etti: ?20 yaş üzeri araçların trafikten çekilmesi ile yakıttan da tasarruf edilecek. Hurda araçların tekrar trafiğe dönmesi engellenmeli ve araçlar trafikten çekildikten sonra plakaların ayrışması yapılarak, preslenip geri dönüşümü sağlanmalı. Bunun sonucu olarak da sıfır araç satışı artacak. Yaşanan artışta ÖTV geliri elde edilecek, hükümetin de gelirleri artacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber