Yaşam mücadelesini kazanan küçük çocuğun ilk isteği dondurma oldu

Eskişehir'de suya düşen topunu almaya çalışırken Porsuk Çayı'na düşen ve 700 metre suda sürüklendikten sonra bir vatandaş tarafından kurtarılan Süleyman Çağrı Arı (9), hastanedeki yaşam mücadelesini kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık bir haftadır yoğun bakımda tutulan ve kurtarılma görüntüleriyle Türkiye'nin gündemine oturan Arı, doktorların uyguladığı tedavilere olumlu cevap verdi. Bugün yoğun bakımdan çıkarılan küçük çocuğun ilk isteği ise dondurma oldu.

Eskişehir'in Merkez Odunpazarı ilçesi Kurtuluş Mahallesi Vatan Caddesi'ndeki Tapakhane Köprüsü yakınlarında 19 Nisan akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Süleyman Çağrı Arı ( 9 ), oynarken elinden Porsuk Çayı'na kaçan topunu almak isterken suya düştü. Akıntıya kapılan çocuğu görenler itfaiye ve polisi arayarak yardım istedi. Olay yerinden ekip otosuyla geçen polisler ve vatandaşlar suda hareketsiz bir şekilde sürüklenen Arı'yı balık tutma kepçesi ve demir askılıkla kenara çekmeye çalıştı. Ancak bu çalışma netice vermeyince küçük Arı'yı iş dönüşü evine giden Özkan Özyavuz adlı vatandaş suya atlayarak kurtardı. Arı'nın kurtarılması yöntemi bir anda Türkiye gündemine oturmuştu.

Vatandaşların ilk müdahalede bulundukları Arı, olay yerine gelen 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin Yoğun Bakım Servisinde 6 gündür tedavi gören Küçük Arı, yaşam mücadelesini kazandı. Hayati tehlikeyi atlatan Arı, çocuk servisine alındı. ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde doktorların yoğun çabaları sonucu kurtarılan Arı'nın ilk isteği ise dondurma oldu. Porsuk Çayı'na nasıl düştüğünü hatırlamadığını söyleyen Arı'ya doktorlar tarafından iki kez dondurma ikram edildi.

Dondurmayı çok sevdiğini belirten Arı, bir an önce iyileşip okuluna gitmek istediğini anlattı. Doktorları, Arı'nın durumunun iyi olduğunu ve tedavisinin hastanede bir süre daha süreceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber