WSI Türkiye Başkanı Uçar: Dünya nüfusunun yarısı İngilizce öğreniyor

Wall Street Institute (WSI) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, dünya nüfusunun yarısının İngilizce öğrendiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dündar, Gaziantep'te açılan Wall Street Institute şubesinin tanıtım toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Uçar, 600 milyon insanın İngilizce konuştuğunu, 900 milyon insanın ise İngilizce öğrendiğini ifade ederek, "Türkiye'de ise bize ilköğretim 4'cü sınıflarda İngilizce öğretmeye başlarlar. Ta ki üniversiteye kadar. Ama yine de tam anlamıyla bilmiyoruz." dedi.

Eskiden "Küçük balık büyük balığı yutar derlerdi" diyen Uçar, "Şimdi hızlı balık yavaş balığı yutar, deyimi gerçek oluyor. Bunun için günümüz teknolojisine ve gelişimine ayak uydurmak durumundayız. Dünya nüfusunun yarısının İngilizce konuştuğu bir dönemde bu dilin önemi ortaya çıkıyor. İngilizce sadece konuşmada değil, internet ve yazılım ortamında da çok ihtiyaç duyulan bir konuma geldi. Biz de bunun için sanayi ve ticarette önemli bir kent olan Gaziantep'te bir şube açmayı uygun bulduk. Bugünden itibaren Gazianteplilerin dil eğitiminde önemli bir eksikliği kapatmak için çaba göstereceğiz." diye konuştu.

WSI'nin bugüne kadar 50 binin üzerinde kişiye İngilizce eğitimi bin 300'ün üzerinde kurumsal firmaya çözüm ortağı olduğunu belirten Uçar, Gaziantep'te SANKO Park AVM'de hizmet vereceklerini kaydetti.

Sanayinin kalbi olan ve turizmde büyük hamleler yapan Gaziantep'te şube açmanın çok önemli olduğunu açıklayan Dündar Uçar, yılsonuna kadar şube sayısını arttıracaklarını vurguladı. Uçar, "İngilizceyi genel, iş, profesyonel, kurumun ihtiyaçlarına göre hazırlanmış programlanmış ve özel dersler gibi seçeneklerden oluşacak. Bu alanlarda kendini kanıtlayan WSI Gaziantep'teki sanayi sektörü ve sector çalışanlarına da mesleki İngilizce öğretmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber