Mamak'ta terazi kullanılan işyerlerine sıkı denetim

Ankara'da Mamak Belediyesi Zabıta ekipleri, ölçü ve tartı aleti esnafın düzenli olarak yaptırması gereken terazi ayar kontrolünü işyerlerinde yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uygulama sayesinde esnafın iki yılda bir yaptırması gereken terazi denetimi hatırlatılarak, hem esnaf hem de vatandaş korunuyor.

Vatandaşı bilgilendirmek için el ilanları da bastırıp dağıtan zabıta ekipleri, terazi denetimlerini de aksatmadan yürütüyor. Vatandaşların her türlü şikayetlerinde ve ani baskınlarla terazi denetimleri de yapan ekipler pazarlarda da sürekli kontroller gerçekleştiriyor.

Zabıta ekiplerinin hizmetlerini değerlendiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Zabıta ekiplerimiz uygulamalarıyla hem vatandaşı koruyor hem de esnafı. Yürütülen bu çalışma alanında örnek gösterilebilecek bir uygulama. Belediye olarak hizmete almaya gelen vatandaş değil, hizmetin ayağına götürüldüğü vatandaş düşüncesiyle hareket ediyoruz. Uygulamayla esnafımızın maddi anlamda mağdur olmasının önüne geçmiş oluyoruz, esnaf da vatandaş da kazançlı çıkıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber