AK Parti'li Uçma: Diasporadan değil masum Ermenilerden özür dilenmeli dedim

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, 'masum, suçsuz insanlardan özür dilemek gerektiğini' söylediğini belirterek, "Ancak diasporanın PKK'dan farkı yok." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye küçük Millet Meclisi Sözcüsü Şanar Yurdatapan ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Ermenilerden özür dilediğine dair iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Uçma, "Ben Ermenileri üçe ayırıyorum. Türkiye'de yaşayan Ermeniler, Ermenistan'da yaşayan Ermeniler, bir de diaspora. Türkiye'de yaşayanlar zaten vatandaşlarımızdır. Ermenistan'da yaşayanlar da çok iyi durumda yaşayan insanlar değillerdir. Ben masum, suçsuz insanlardan özür dilemek gerektiğini söyledim. Özür dilemek bir özgüvendir, büyüklüktür. Ancak diasporanın PKK'dan farkı yoktur. Lobi oluşturarak bazı çalışmalar yürütmektedir. Hrant Dink'in öldürülmesinde de diasporanın katkısı olduğunu düşünüyorum. Hocalı Katliamı'nı ve Ermenistan'ın Azerbaycan'a yaptığı baskıları da kınıyorum." diye konuştu.

Uçma, basın toplantısında TkMM Nisan ayı raporları hakkında bilgi verdi. TkMM Sözcüsü Şanar Yurdatapan, "Bize destek veren milletvekillerine teşekkür ederiz. TkMM ile TBMM'nin paralel çalışması pek alışık olunan bir şey değildir. Genelde STK'ların görüşünü almak uzun bir yolmuş gibi görünüyor, ama ancak bu şekilde yapılanlar kalıcı olur." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber