Diyarbakır'da bombalı saldırı

Maskeli kişiler Diyarbakır'da Kadın Destek Merkezi'ne saldırdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzü maskeli bir grup, Diyarbakır'da Bağlar Kaymakamlığı'na ait Kadın Destek Merkezi'ne saldırdı. El yapımı patlayıcı ve molotof kokteyllerinin kullanıldığı saldırıda cam parçaları ve dumandan üç kişi hafif yaralandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırıyı, yüzleri maskeli beş kişinin yaptığını ve merkeze, 10'a yakın el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli atıldığını söyledi.

Merkez Bağlar ilçesinin Sento caddesi üzerinde bulunan Bağlar Kaymakamlığı Kadın Destek Merkezi'ne bugün saat 17:00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından el yapımı patlayıcı ve molotofl kokteylli saldırı düzenlendi.

Bombanın patlaması sonucu camları kırılan binada bulunanlardan üç kadın, cam parçalarından yaralandı ve dumandan etkilendi. Polis, saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, saldırının gerçekleştirildiği merkeze gelerek incelemelerde bulundu. Vali Toprak, yaptığı ilk açıklamada saldırganların, yüzlerine maske takmış beş kişi olduğunu belirterek "Kadın Destek Merkezi'mizin içerisine 10'a yakın el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli atılmıştır" dedi.

30 Mart'ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla hizmete giren Kadın Destek Merkezi, İçişleri Bakanlığı'nın katkılarıyla kurulmuş ve yılda 2 bin kadının merkezden yararlanması planlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber