Ergezen: Getirirken de, ayrılırken de teşekkür ediyoruz

Haber Giriş : 02 Haziran 2005 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görevinden alınan Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, başbakanın kabinedeki revizyona ilişkin yaptığı açıklamadan 2 saat önce olaydan haberi olduğunu söyledi. Ergezen, kırgın olmadığını belirterek, "Bizi getirirken de teşekkür ediyoruz, buradan ayrılırken de teşekkür ediyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede yaptığı revizyonun ardından görevi sona eren Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezen, başbakanın açıklamasının ardından bakanlık binasına geldi. Sivil bir araç ve sivil kıyafetlerle bakanlığa gelen Ergezen'in oldukça neşeli olduğu gözlendi. Bakanlık çalışanlarıyla tek tek tokalaşan Ergezen, daha sonra makamına geçti. Ergezen'in bakanlıktan ayrıldığını haber alan bazı milletvekilleri ve bakanlık bürokratları da bakanlık binasına gelerek, Ergezen'e moral verdi. Ergezen'in oğlu Muaz Ergezen ve diğer akrabaları da Ergezen'i yalnız bırakmadı. Bir süre bürokratlarıyla toplantı yapan Ergezen, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

"Sayın cumhurbaşkanına, sayın Abdullah Gül'e ve sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, yani her iki başbakanımıza Türk kamuoyunun önünde teşekkür ediyorum" sözleriyle açıklamasına başlayan Ergezen, "Takdir ettiler, layık gördüler bizi Türkiye Cumhuriyeti'nin bayındırlık bakanı olarak atadılar. Atadıkları zamanda ben kendilerine teşekkür ediyorum, şu anda görevden ayrılmamdan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Allah'a şükrediyorum, kazasız, belasız buradan ayrılıyoruz" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın sıkıntılı ve problemli bir yer olduğunu belirten Ergezen, başarılı bir şekilde programları hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade etti. Bakanlığa atanan Faruk Nafiz Özak'ın da 'pırıl pırıl' bir insan olduğunu ifade eden Ergezen, Özak'ın da bu görevi başarıyla devam ettireceğine inandığını vurguladı. Kabinedeki revizyonu, "Bunlar birer nöbet değişimidir" sözleriyle değerlendiren Ergezen, şunları kaydetti:

"Bu makamların hiçbirisi kimseye baki değildir. Mutlaka değişecek. Nice bakanlar geldi, geçti. Bizden sonraki bakan arkadaşımızda bu görevi başarıyla götürür. Biz hükümet olarak ve bakanlık olarak önümüze hedefler koymuştuk. Bu hedeflerde bütün imkansızlıklar ve kıt bütçeye rağmen başarıyla götürdüğümüze Anadolu insanı, kamuoyu, milletvekillerimiz şahittir. 15 bin kilometre yol hedefini gece-gündüz demeden, dişimizi tırnağımıza takarak, bürokratlarımızla devam ediyor. Aynı şekilde tapu kadastro hizmetleri de devam ediyor ve önümüzdeki sene tamamlanacak. Bakanlığımızın bu döneminde de 2.5 katrilyon lirada tasarruf elde ettik. Ben buradan bütün bürokratlarıma ve çalışanlarıma çok teşekkür ediyorum. Olmayan imkanlar ve bütçelerle mühendislerimiz tarihler yazdılar. Hiçbir yolsuzluk ve şaibe yok Allah'a şükür. Bu sıkıntılı bakanlığı sıkıntısız götürdük. Şu anda buradan da gülerek ayrılıyorum."

'Sizin revizyondan ne zaman haberiniz oldu?' sorusuna, "2 saat önce haberim" oldu karşılığını veren Ergezen, 'Kırgın mısınız?' yönündeki soruya ise, "Ben sözümün başında ne dedim. Abdullah Gül'e, Recep Tayyip Erdoğan'a bizi layık gördüler, takdir ettiler bayındırlık bakanı yaptılar. Cumhurbaşkanı da onayladı. Hepsine teşekkür ediyorum. Bizi getirirken de teşekkür ediyoruz, buradan ayrılırken de teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar diyoruz" şeklinde konuştu.

Bir kırgınlığın söz konusu olmadığını vurgulayarak, "Kırgın olmak gerekmez. Bunlar bir nöbet değişimidir. Bugün ben varım, yarın bir başkası var. Arka odaya gidin bakın nice bakanlar var. Üç aylık bakanlar var. 21 günlük bakanlar var. Dolayısıyla burada kırgınlık olur mu? Yani sizi göreve getirirken seviniyorsanız, giderken de üzülmeyeceksiniz" ifadesini kullandı.

Ergezen, 'Değişiklik ihtiyacı nereden doğdu? Bu gerekli miydi' şeklindeki soruya da, "Ben onu bilmem. Bu bir görev değişimidir. Öyle diyeceğiz. Demirel'in 'Siyasette 24 saat çoktur' diye bir sözü var. Yarın ne olacağı belli olmaz. Onun için Rabbim inşallah halkımızın için, milletimiz için hayırlı olmuştur" karşılığını verdi.

'Gitmeden önce tamamlamak istediğiniz proje neydi?' sorusu üzerine Ergezen, şunları söyledi:

"Projeler yürüyor. 15 bin kilometre yol projesi için karayollarındaki bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İş bitmez, problemler bitmez. Türkiye'de yapılacak çok işler var. Kırsal kesimdeki konutların mutlaka yenilenmesi lazım. Oralara el atılması lazım. Bugün sabah da arkadaşlarımla bu çalışmayı yapıyorduk."

Ergezen, yeni bakanı da arayarak tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Ergezen, bakanlık çalışanları tarafından kapıya kadar uğurlandı. Bakanlık makam otosu binmek istemeyen Ergezen, sivil bir araçla bakanlıktan ayrıldı. Ergezen'in özel eşyaları da çalışanlar tarafından toplanarak, evine gönderildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber