Karadeniz Ereğli'de amatör sporun canlanması için ilk adım atıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde amatör sporun canlanması, birlik, beraberliğin sağlanması adına çalışmalar başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyesi, eski futbol antrenörlerinden Necat Bakan önderliğinde Karadeniz Ereğli'de amatör ve profesyonel takımlarda futbol oynamış, yöneticilik yapmış, spora gönül veren bir çok kişinin katıldığı toplantı Piramit Kafe'de gerçekleştirildi.

Toplantıda Karadeniz Ereğli'de sporun, özellikle futbolun nereye geldiği tartışılırken, geçmişte yaşananlar ve gelecek beklentilerine de değinildi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Necat Bakan, toplantının her hangi bir kulüp veya kulüpler adına değil, tüm Karadeniz Ereğli camiası adına düzenlendiğini söyleyerek, amaçlarının Karadeniz Ereğli futbolu için yeni çıkış yolları, oluşumlar ve çözüm önerileri üretmek için düzenlendiğini söyledi.

Bakan, ?Bugün aramızda spora yıllarını vermiş, gönül ve emek vermiş ağabey, üstatlarımız var, bizler sonradan geldik. Baştan beri bu işe emek veren, bu toplantının ağabeyliğini yapacak İlyas Kun ağabeyi toplantıyı yönetmek üzere çağmıyorum.? diyerek, toplantı yönetimini Kun'a bıraktı.

Kun, gündemin üç ana maddeden oluştuğunu belirterek, ?Karadeniz Ereğli futbolunun güncel durumunun değerlendirilmesi, Karadeniz Ereğli futbolunun profesyonel lig geleceği nasıl olmalı ve Karadeniz Ereğli futbolu ile ilgili beklenti ve temennileri konuşacağız. Konuşmacı arkadaşlar ve diğer katılımcı arkadaşlar söz alarak düşüncelerini açıklayabilir.? dedi.

Başarılı çalışmaları ile adından söz ettiren, Karadeniz Ereğli ve bölge halkının sevgisini kazanan Doktor Recep Erdoğan da bir konuşma yaparak, bölgedeki spor geçmişine değinirken, yapılacak olan olumlu her gelişmenin destekçisi olacağını vurguladı.

Toplantıya amatör spor kulüplerinde oynayan sporcu ve antrenörlerin yanı sıra eski Galatasaraylı futbolcu Yıldırım Ayral'da katıldı.

Toplantıya ayrıca Karadeniz Ereğli'de ilk kez şehir dışında profesyonel olmuş Yılmaz Karakuş, eski antrenör Erhan İlnan, eski futbolculardan Ahmet (Uzun) Kocuk ve Şafak Erel'de konuşmacı olarak söz aldılar ve yapılması gereken çalışmalardan bahsettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber