EXPO 2020 İzmir adaylık dosyasında önemli dönemeç

İzmir'in EXPO 2020 hazırlık çalışmaları devam ediyor. Tema, alan, iletişim ve tanıtım çalışmalarını sürdüren danışmanlık kuruluşları, bugün EXPO Yürütme Komitesi üyeleri ile uzman kadrolar için bir çalıştay düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Yürütme Komitesi üyeleri Serpil Alpman ve Muzaffer Tunçağ, Sağlık Bakanlığı'nı temsilen Sağlığı Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Kaan Karakaya ve EXPO Genel Sekreteri Ergüder Can da çalıştayda hazır bulundu.

Yoğun bir beyin fırtınasının yapıldığı toplantıda danışmanlık firması McKinsey uzmanları, Aralık 2012'de teslim edilecek olan adaylık dosyasında sağlık temasının nasıl işlenmesi gerektiği konusundaki önerilerini anlattı. Firma, dünyanın dört bir yanındaki uzmanları aracılığıyla yaptığı görüşmeler ve sağlık konusunda topladığı bilgilerle hazırladığı dosyayı tartışmaya açtı. Toplantıya, McKinsey'in başka ülkelerdeki sağlık uzmanları da katıldı. Aynı şekilde iletişim ve tanıtım çalışmalarını yürüten Öykü Diyalog International konsorsiyumu iletişim ve tanıtım stratejilerini, alanla ilgili çalışmaları yapan ZC Konsorsiyumu ise İnciraltı'ndaki EXPO alanıyla ilgili önerilerini anlattı. Danışmanlık kuruluşlarının yaptıkları sunumlar sırasında EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi üyeleri, uzmanların da görüşlerini alarak adaylık dosyasının iskeletini ve süreç içinde yapılacak çalışmalar ile ilgili stratejilerini belirlemeye başladı. Toplantı sonucunda ortaya çıkanlar, Yönlendirme Kurulu toplantısında başkan ve üyelerin değerlendirmelerine sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber