Mustafa Duyar'ın eşi, Ergenekon davasına müdahil olmak istedi

Afyon cezaevinde infaz edilen, Sabancı suikastinin tetikçisi ve hükümlüsü Mustafa Duyar'ın eşi Semra Polat Duyar, Ergenekon davasına müdahil olmak için dilekçe verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasının duruşmada ifadesi alınan gizli tanık Hisar, verdiği ifadenin ardından Cumhuriyet Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularını cevapladı. Pekgüzel, daha önce verdiği ifadesinde "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pınarhisar Cezavi'ndeyken gardiyanlar tarafından öldürülecekti" şeklindeki iddiaları hatırlatarak, bunu kimden öğrendiğini sordu. Hisar, "Recep Tayyip Erdoğan Pınarhisar Cezaevi'ne konulduğunda Kırklareli Cezaevi'nde görevli gardiyanlar Remzi, Fadil ve 'Tampon Ahmet' lakaplı gardiyanını tayinleri de oraya çıktı. Ahmet açık vermiş herhalde. Öldürülmesinden vazgeçilmiş. Bana cezaevinde, yakın dostum olan başgardiyan Zafer söyledi." cevabını verdi.

Gizli tanık, jandarmaya haber elemanı olarak da çalıştığını, kendisine verilen kimliğin bir süre sonra geri alındığını belirterek, aylık 800-1000 lira arasında aylık verildiğini, kendisine verilen kimliğin ise bir süre sonra geri alındığını iddia etti. Savcı Pekgüzel'in "Mustafa Duyar'ın yanına MİT görevlilerinden gelip giden oluyor muydu?" şeklindeki sorusu üzerine gizli tanık Hisar, "Evet geliyordu. Mustafa Duyar ile aynı koğuştaydık. Yanımdan çağırıyorlardı. Mustafa Duyar, 'Devletten birileri geldi' diye söylerdi." şeklinde cevap verdi.

Diyeceği başka birşey olup olmadığı sorulan Hisar, bu olayların hayatına mal olduğunu söyledi. Kendisi ve ailesinin çok çile çektiklerini belirten Hisar, Veli Küçük'ten ve bu olayların içinde olan herkesten şikayetçi olduğunu söyledi. Gerekirse avukatta tutacağını belirten gizli tanık Hisar, "Bu ülkede gerçekten büyük bir temizlik oldu. Bunun için çok sevinçliyim." şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Veli Küçük'ün avukatlığını da yürüten kızı Zeynep Küçük de gizli tanık Hisar'a psikiyatriste gidip gitmediğini sordu. Psikiyatriste gitmediğini belirten Hisar, "Sizin de babanız 2 ay hücrede yatsın, oradan ölüsü çıkar. Biz gençtik sapasağlam çıktık. Psikatriye gittiniz mi? diye sorarak beni deli konumuna koydunuz." diyerek tepkisini bu ifadeye tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özdemir Sabancı suikasti faili Mustafa Duyar'ın, Afyon Cezaevi'nde evlendiği eşi Semra Polat Duyar'ın mahkemeye 2 Nisan 2012 tarihinde dilekçe gönderdiğini belirtti. Semra Polat Duyar'ın davaya müdahil olmak istediğini belirten Özese, dilekçede Semra Duyar Polat'ın, eşinin öldürülmesinde Ergenekon örgütünün parmağı olduğunu düşündüğü ve bu nedenle müdahil olmak istediğini, gizli tanık Hisar'ın da çok önemli bir tanık olduğunu belirttiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber