Bingöl'deki 42 bin metrekarelik askeri alan belediye devrediliyor

Bingöl merkezde bulunan 42 bin metrekare askeri alanın Milli Savunma Bakanlığı tarafından Bingöl Belediyesi'ne devrinin uygun görüldüğü belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl şehir merkezindeki 701/1 ve 702/1 parsellerde bulunan 35 bin ve 7 bin 238 metrekarelik 2 ayrı askeri alanın Bingöl Belediyesi'ne devri ile ilgili talep Milli Savunma Bakanlığı tarafından uygun görüldü.

Milli Savunma Bakanlığı'na yapmış oldukları talebin uygun görüldüğünü belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, şehrin genişlemesi adına bu arazinin Bingöl'e ayrı bir değer katacağını söyledi. Başkan Atalay, "Bu konu Bingöl için tarihi öneme sahip bir konudur. Burada toplamda 42 bin 238 metrekarelik alanın değeri tespit edilerek karşılığında Milli Savunma Bakanlığı'nın talep etmiş olduğu lojman ve tesislerin yapımına mukabil belediyemize devredilecektir. Bingöl'ün ticari alanının darlığı ve şehrin genişlemesi adına bu arazi Bingöl'e ayrı bir değer katacaktır. Ayrıca şehrin ticari alanını genişletmiş olacaktır. Genç Caddesi ve Yeşilyurt Mahallesi de fiilen birleşmiş olacak. Belediyemizin karşısında bulunan bu arazi Genç Caddesi üzerindeki nizamiyenin Yeşilyurt Mahallesi'ne kadar olan bölümü ile Hastane Caddesi arasındaki bölümü kapsamaktadır" dedi.

Kendilerine devri söz konusu olan araziye karşılık TOKİ ile birlikte askeriyeye başka bir alanda tesis yapacaklarını ifade eden Başkan Atalay; "Milli Savunma Bakanlığı, bu bedel taktirini yapıp bizden istedikleri tesisleri de Bingöl Belediyesi olarak TOKİ ile birlikte yapmak suretiyle teslim edeceğiz. Bu alanı şehrin daralmış ticari alanlarına katarak hem ticaret ihtiyacını hem konut ihtiyacını hem de yeni bir cazibe merkezini şehre kazandırmış olacağız. Ben bu konu ile ilgili yaptığımız bütün işlemlerde bize büyük destekleri olan herkese teşekkür ediyorum. Bununla ilgili işlemleri süratle takip edip Milli Savunma Bakanlığı ile protokolümüzü en kısa zamanda imzalayıp bu arazi ile ilgili işlemlere başlamış olacağız. Şehrimizin gelişmesi adına halkımızın bizden beklediği bu çok önemli adımın Bingöl için hayırlı ve Uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber