Van'da ?hasar raporu' bilmecesi

Van'da, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nün yaptırdığı incelemelerde ?ağır hasarlı' denilen binaya, Kırıkkale Üniversitesi'nin ?orta hasarlı' raporu vermesi kafaları karıştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halilağa Mahallesi Gaziler Sokak'ta bulunan Özşafak Kent Sitesi sakinleri, yaşanan iki büyük depremin ardından binalarına verilen ağır hasar raporundan sonra bir de orta hasarlı raporu verilmesine isyan ettiler. İlk incelemede ağır hasar verildiği için 92 dairelik sitede kapı ve pencereler sökülerek boşaltıldı. Evsiz kalan site sakinleri, konteynırlara yerleşerek TOKİ'nin kendilerine vereceği bir daireyi beklemeye başladı. Ancak yüklenici firma tarafından yapılan son itiraz sonuçlarının ardından binalarına orta hasar raporu verilmesi, site sakinlerini şaşkına çevirdi. Tüm binayı boşaltan site sakinleri, müteahhidin karot örneği alarak bildiği, tanıdığı kişilerden raporu orta hasara çevirdiğini iddia ettiler.

İHA muhabirine konu ile ilgili açıklamalarda bulunan site sakini Selim Kemaloğlu, müteahhit firmanın, AFAD'ın resmi olarak sözleşme imzaladığı ve yetkilendirdiği üniversiteler yerine kendi tuttuğu, ücretini ödediği ve AFAD'ın protokol imzalamadığı Kırıkkale Üniversitesi aracılığıyla karot örnekleri aldığını söyledi. Kemaloğlu, ?Biz ilk hasar tespit raporlarına göre ağır hasar kararına ve valilik tarafından yapılan 'Ağır hasarlı binalardan kesinlikle karot örneği alınmayacak, sadece orta hasarlı binalardan alınacak' şeklindeki açıklamalardan dolayı binamızı boşaltmıştık? dedi.

AFAD yetkilileri ile yaptıkları görüşmede, Kırıkkale Üniversitesi tarafından verilen ?orta hasarlı' raporunun göz önünde bulundurulacağını da öğrendiklerini kaydeden Kemaloğlu, ?Müteahhit firmayı mahkemeye vermiştik. Mahkeme sürece devam ediyor. Depremden dolayı zaten mağdur duruma düşmüştük, böylelikle bir kez daha mağdur edilmek isteniyoruz. Yetkililerden konuya el atmalarını istiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber