?Sağlık Kenti Samsun' imajı, bakanlığın hedefleriyle örtüşüyor'

Sağlık Bakanlığı'nın kamu hastanelerinin fiziki şartlarını yenileme ve değiştirmeye yönelik 17 yatırıma başladığını ifade eden Dr. Kasapoğlu, yeni yatırımların ?Sağlık Kenti Samsun' imajıyla örtüştüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Özel Oluşum Diş Protez Laboratuvarı binasında gerçekleşen kahvaltıda ASKON Samsun Şube Başkanı İrfan Şenocak, Karadeniz bölgesine hizmet ve yeni yerlerine taşınan laboratuvar yönetimine başarılar diledi. Kahvaltıda ASKON yönetim kurulu üyelerine sağlık yatırımları hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, sağlıkta çok şey yapacaklarını kaydetti.

Hastanelerin fiziki şartlarında çok önemli değişiklikler gerçekleştirdiklerini hatırlatan İl Müdürü Dr. Kasapoğlu, ?Bütün ilçelerde köhne hastanelerden modern hastanelere geçme gayreti içindeyiz. Bafra'nın inşaatı Temmuz 2013'de tamamlanıyor. Havza ve Vezirköprü Devlet Hastaneleri'nin inşaatları ihale aşamasında. Asarcık Devlet Hastanesi ihale edildi. Ladik Devlet Hastanesi inşaatı tamamlandı. Teslim alacağız. Alaçam Devlet Hastanesi yeni yaptık. Çarşamba'nın ihalesini yaptık inşaat başlayacak. Ruh Sağlığı Hastanesi tamamlanmak üzere. Kadın Doğum'u dar mekandan kurtardık. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ni eski devlet hastanesinin aciline entegre edip yaklaşık 10 bin metrekarelik mekana kavuşturduk. Yani fiziki mekanların hepsini değiştiriyoruz." dedi.

Samsun'da sağlık kampüsü inşa edeceklerini, bunun yeterlilik ön hazırlık ihalelerinin yapıldığını dile getiren Dr. Kasapoğlu, ?Teknik sorunları tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki süreçte dönemde bin 50 yataklı fizik tedavi, kardiyoloji, onkoloji, kadın doğum ve çocuk hastanesi, kamu özel marifetiyle geniş ve yeni konsepte uygun psikiyatri hastanesi yapılıyor. Bu tamamlandığında mevcut ruh sağlığı, göğüs hastalıkları hastanesi devralacak. Bu 17 yatırım 2015 yılında tamamlanmış olacak. İnsan kaynağı olarak baktığımızda sağlık sektöründe 16-17 bin çalışan var. Diş depoları, laboratuvarlar, medikal sanayi de eklendiğinde Samsun'da sağlık kentiyle örtüşen bir yapılanma olduğu daha net görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber