Avrupa'da lise eğitimi görüp, Türkiye'de ilahiyat okumak isteyenler...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

I. Uluslararası İlahiyat Programı Hakkında

?Uluslararası İlahiyat Programı? Avrupa ülkelerinde lise eğitimini tamamlamış öğrencilerin Türkiye'deki ilahiyat fakültelerinde lisans öğrenimi görmelerini amaçlayan bir programdır.

Program, arapça ağırlıklı hazırlık eğitimi de dahil olmak üzere beş yıldır. Programın eğitim- öğretim boyutu ilgili üniversitelerce yürütülmektedir.

Başkanlığımız, bu programa devam eden öğrencilere yönelik, takviye mahiyetinde kurslar ve eş zamanlı rehberlik hizmeti sunmaktadır.

Avrupa'daki üniversite ve öğretim programlarının bir kısmı ile akredite ve yakın bir ilişki içerisinde olan ilahiyat fakültelerinde yüksek din öğrenimini tamamlayan mezunlar, ilgili ülkenin dil ve kültürüne olan aşinalıkları yanında İslam İlahiyatına dair ilmi birikimleriyle, din hizmeti, din eğitimi ve sosyal hizmetler gibi çeşitli alanlarda çalışma imkanı bulabileceklerdir.

Kılavuz için tıklayınız.

5.1. Kimler Başvurabilir?
Programa müracaat edecek kişilerde aranan şartlar;
1. Lise mezunu ya da lise son sınıf öğrencisi olmak. (Avrupa ülkelerinden birinde orta öğrenimini tamamlayarak Türkiye'deki lise diplomasına denk bir diplomaya sahip olmak)
2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adaylar ile 4112 sayılı kanun (doğumla Türk vatandaşlığını kazanmış olup da, sonradan Bakanlar Kurulu'ndan çıkma izni almak suretiyle yabancı bir devlet vatandaşlığına geçen kişiler) gereğince Türk vatandaşlığından çıkmış olmak,
3. 01.01.2012 tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1987 tarihinden önce doğmuş olanlar başvuramazlar.)
4. Programa kabul edildiği halde farklı nedenlerle ilişiği kesilenler ile kazandığı halde mazaretsiz kayıt yaptırmayanlar tekrar başvuramazlar.

Belgelerini 27 Nisan 2012 Cuma gününe kadar din hizmetleri müşavirlik ve ataşeliğine ulaştırmayan adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber