Bu ülkede artık darbe olmayacak

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Bu ülkede artık darbe olmayacak, bu ülkede artık cunta olmayacak'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da düzenlenen ''Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması''nın sertifika törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra İskilip ilçesine geçti. Burada ''Basın-Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ağaçlandırması'' kapsamındaki fidan dikim töreninde bulunan Arınç, Yoğurtpazarı Meydanı'nda halka hitap etti.

''Dünyada iki büyük var, biri Çin biri Türkiye'' diyen Arınç, ''Çalışıyoruz, Allah da veriyor. Siz helal işlerin peşinde olursanız Allah da verir. Hazinemizi havuzda topluyoruz, kaçak yok. 2023'te kişi başına 25 bin dolar milli gelir hedefliyoruz. Üreteceğiz, koşacağız, herkesin yüzü gülecek, biz yolsuzluk yapmıyoruz, işimiz bu'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yakın siyasi tarihine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''10 yıllık bir dönemi kapatıp darbelerle yeni bir dönemi başlattılar. 20 sene sonra yine ihtilal, yine Meclis'e el koydular. 12 Mart muhtırası, 28 Şubatlar, cuntacılık hareketleri, bunlar bizim yüzümüzü ağartmadı, insanlar idam sehpalarında yargılandı, idam edildi, hep mutsuz oldu ama AK Parti bunlarla mücadele etti. Anayasayı değiştirdik, bir Batı ülkesinde sivil-asker ilişkisi nasıl olacaksa, askerin asli görevinin yurt savunmasını en iyi şekilde yapmak olduğunu dünyaya ilan ettik. Bugün de görüyoruz ki şerefli komutanlarımızın yönetiminde TSK artık günlük politikanın içinde değildir. Bir yandan terörle mücadelede, bir yandan ülkenin bağımsızlığını koruma konusunda tarihteki misyonunu yerine getiriyor. Hükümet ülkeyi yönetiyor, silahlı kuvvetler de kendi görev alanında görevini yapıyor. Yani şunu söylemek istiyorum, artık Türkiye'de bundan sonra kimsenin kimsenin kulağına fısıldamasına ihtiyaç olmayacak, bu ülkede artık darbe olmayacak, bu ülkede artık cunta olmayacak.''

İskilipli Atıf Hoca son devrin din mazlumu

İskilip'in yetiştirdiği İskilipli Atıf Hoca'nın, son devrin din mazlumu olduğunu vurgulayan Arınç, ''İstiklal Mahkemesi'nde usulen yargılandı, beraatı istenirken idam edildi. Bu, çok acı bir facia'' diye konuştu.

Güneş balçıkla sıvanmaz

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin, Meclis'te yaptığı konuşmada Atıf Hoca'ya hakaretler yağdırdığını belirten Arınç, şunları söyledi:

''Ona yerinde cevap vermek istemiştim. Milletvekili Tufan Köse, unutma Meclis'te söylediğin hakaretlerin hesabını bu millet sana soracaktır. Onun için ağzını doldura doldura, İngiliz kuvvetleriyle iş birliğinden tutun, bir gerici ve yobaz olduğunu söylediğin bu insanın memleketinde, sana söylediklerini 10 misliyle iade ediyorum. Sen ne dersen de siz eski cinayetlerin hesabını vereceksiniz. Kişisel olarak da CHP olarak da vereceksin. Çünkü bu millet hesabını sormadan hiçbir şeyi bırakmayacak. Herkes ayağını denk alsın, kim yanlış yaparsa, kim milletin hayatına, geleceğine kastederse bundan sonra hesabı sorulacak. O zaman sustuk, şimdi burada, o insanın huzurunda sana cevap verdiğim için mutluyum. Güneş balçıkla sıvanmaz, kim ne derse desin.''

Atıf Hoca'nın hayat hikayesini anlatırken zaman zaman duygusal anlar yaşadığı ve gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenen Arınç, konuşmasının ardından Atıf Hoca'nın anıt mezarını ziyaret ederek, dua okudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber