Ekmek israfını böyle önleyecekler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayat ekmeklerin israf edilmesini önlemek amacıyla Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce bayat ekmek toplama kutuları dağıtılmaya başlandı.Niğde Belediyesi ekipleri, günün belli saatlerinde bu ekmek sepetlerinin içerisinde birikmiş olan ekmekleri alacak. Bunların gıdasal değerini korumak için tüketim noktasında da belediyenin hayvan barınağında değerlendirilecek.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Ekmeklerin israfının çok olduğu bölgelerde özellikle bundan sonraki süreçte evsel atıklardan ekmekleri ayırarak farklı bir sepette toplanmasını sağlayacağız. Bu bayat ekmeklerin Niğde Belediyesi tarafından farklı şekilde değerlendirilmesini sağlayarak israfın önüne de geçmiş olacağız. Bu bağlamda ilk etapta Niğde'mizde belli başlı büyük sitelerin tamamına ekmek sepeti dağıtacağız." dedi.

Amaçlarının israfın önüne geçmek ve İslam'ın tasnif etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek olduğunu kaydeden Başkan Akdoğan, "Bayat ekmek kutularının dağıtılması kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü belirli noktalar tespit etti. Bu ekmeklerin işlenilebilir olduğunu ortaya koyduktan sonra bu kutuları Niğde geneline yaygın hale getireceğiz. Yani bu konu her geçen gün daha yaygın hale gelecek. Sadece belli başlı sitelerde değil önümüzdeki birkaç ayın sonunda Niğde'nin tamamında ekmekleri çöpten ayırmış olacağız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber