Eğitim-Bir-Sen: 19 Mayıs kutlamaları tüm toplum kesimlerine açık hale getirilmeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer Danıştay'ın 19 Mayıs kutlamaları ile ilgili verdiği karar hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklama şu şekilde:

Danıştay'ın 19 Mayısları Stadyum Duvarlarına Hapseden Kararındaki Gerekçeler Ortadan Kaldırılmalıdır

Danıştay'ınaldığı kararın gerekçesi henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararın hukuki altyapısında gerekli düzenlemenin yapılmamış olması, 19 Mayısların stadyumlara sıkıştırılmasının doğru olduğu anlamına gelmemektedir.

Bizler milli bayramlarımızı, ülkemizde sadece stadyumlara sıkıştırma çağdışılığından kurtarmalıyız. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Atatürk'ü Anma, Gençlikve Spor Bayramı kutlamalarını halka açma yönündeki çalışmalarının hukuki yönünde aksaklık olmuş olsa da özü itibariyle doğru bir karar olduğunu düşünmekteyiz. Burada yapılması gereken 19 Mayısları stadyumlara sıkıştırmaya devam etmek değil, meclis eliyle hukuki düzenlemeleri yapıp 19 Mayısları halka açmaktır. Bu doğrultuda Danıştay'ın 19 Mayısları stadyum duvarlarına hapseden kararındaki gerekçeler ne ise bunlar ortadan kaldırılmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen olarak Gençlik bayramının çocuk yaştaki öğrenciler tarafından değil, gençler ve sporla ilgili üniversiteler, spor kulüpleri, gençlik kulüpleri gibi kuruluşlartarafından, askeri ritüellerden uzak, gençliğin anlam ve önemine uygun birşekilde kutlanmasından yanayız.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, stadyum duvarları arasına sıkıştırılmamalı, tüm toplum kesimlerine açık hale getirilmeli; eğitimciler ve öğrenciler de eğitim süreci içerisine serpiştirilmiş seremonilerle zaman kaybetmekten kurtarılmalıdır.

Diğer taraftan yıllardır stadyumlarda yapılan gösteriler, öğrencileri ve öğretmenleri asli işleri olan eğitimdenuzaklaştırmakta; hazırlık törenleri, üç ay öncesinden başladığı göz önünealındığında, eğitim sürecinde büyük sıkıntılara yol açmakta; öğrencilerderslerinden uzak kalmaktadır.

Şubattatilinin hemen ardından bu törenlere hazırlanmak için uzun bir mesaiharcanmakta, dersler aksatılmaktadır. Bu durum veliye de ekstra bir mali külfetgetirmektedir. 19 Mayıs'tan sonrada okulların bitimine az bir süre kalması nedeniyle öğrenciler ikinci dönemdesağlıklı bir eğitim alamamaktadır. Bu durum, bir sorunun bile çok önemli olduğueğitim sistemimizde öğrencilerimizi dezavantajlı bir konuma düşürmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber