Ofiste sarkıntılık cinsel saldırı sayıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ALİ OKTAY

Çalışanını ofiste öpmeye kalkan S.G.'nin tacizden yargılandığı davada, sanığın "cinsel saldırı"dan yargılanması gerektiğine hükmedildi. S.G. için yedi yıla kadar hapis isteniyor

İstanbul'da 2008'de bir fabrikada çalışmaya başlayan gıda mühendisi F.Ü., kendisini ofiste öpmeye çalışan ve direndiği için kolunu burkan patronu S.G.'den şikâyetçi oldu. İddiaya göre olay günü çalıştığı ofise girip kapıyı ve pencereyi kapatan şüpheli S.G., kadını dudağından öpmeye çalıştı. F.Ü.'nün ani bir refleksle ittiği S.G., F.Ü.'nün kolunu burktu. Ertesi gün işe gitmeyen F.Ü.'yü telefonla aradığı öne sürülen S.G., "Ne çirkef kadınsın! Kıyameti kopardın" diyerek hakaret etti. F.Ü. eski patronundan şikâyetçi olunca S.G. hakkında soruşturma başlatıldı. Tanıkları da dinleyen Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli hakkında "cinsel taciz" ile hakaret ve hafif yaralama suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

'KUTLAMAK İSTEDİM'

Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan S.G. ifadesinde, "Şikâyetçi benim firmamda çalışıyordu. Bir işi bağlayacağını söyledi. Dosyaları aldı. Ben de kendisini kutlamak için öpmek istedim. Tehditte bulunmadım, darp etmedim, hakaret etmedim. İftira atılıyor" diyerek suçlamaları reddetti. Mağdur F.Ü. ise "Çalışırken yanıma geldi. Kapıyı pencereyi kapatıp dudağımı öpmeye çalıştı. Kendimi savunmak istedim. Kolumu kıvırınca ezilme oldu" dedi. Yaklaşık bir yıllık yargılamanın ardından Sulh Ceza Mahkemesi, dudaktan öpmenin, bir kimsenin dokunulmazlığını ihlal eden bir eylem olduğunu belirterek, "cinsel taciz" suçu değil, "cinsel saldırı" suçunu oluşturduğuna hükmetti. Görevsizlik kararı alan mahkeme, dava dosyasını bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. "Cinsel saldırı" suçunun yasadaki cezasının üst sınırı dikkate alındığında yargılama yapan görevli mahkemenin üst dereceli Asliye Ceza Mahkemesi olduğu anlatılan görevsizlik kararında, "Sanığın suçunun hakaret, kasten basit yaralama ve cinsel saldırı suçlarından eylemlerine uyduğu anlaşılmakla mahkememizin görevsizliğine karar verilmiştir" denildi. Bu kararla S.G. için istenen hapis cezası da 3 yıldan 7 yıla kadar yükseltilmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber