Hasta tutuklular için çalışma yapılıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölümcül hastalıklarla boğuşan, Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fatih Hilmioğlu, Ergin Saygun ve Mehmet Yoleri'nin tam donanımlı hastanelerde tedavisine izin verilmemesi tartışma yaratırken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevinde 400 civarında bakıma muhtaç hasta hükümlü ve tutuklunun tahliye ve tedavileri için Sağlık Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu ile ortak çalışma yürüttüklerini açıkladı

ÖNDER YILMAZ

Önümüzdeki hafta bu konuda bir toplantı gerçekleştireceklerini açıklayan Ergin, ?Bu sorunu temelli olarak çözebilecek bir takım çalışmalar içerisindeyiz. Cezaevinde bulunan hasta hükümlü ve tutukluların toplumun vicdanını kanırtmayacak, kanatmayacak ve o suç mağdurlarını da bu konuda irite etmeyecek bir optimum noktayı bulmak zorundayız? dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda ?Haberal Yasası? olarak bilinen yasa görüşülürken, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Sincan Cezaevi'nde Abdussamet Çelik adlı hükümlünün ölümcül hastalıkla mücadele ettiğini, buna benzer hasta hükümlü ve tutukluların mağduriyetinin giderilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Bakıma muhtaç hastalardan 70'inin denetimli serbestlik düzenlemesinden yararlanarak tahliye olduğunu anımsattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber