Bakan Eroğlu: Demokrasi dışında başka şeylere tevessül edenler cezalandırılmalı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de demokrasi ve siyaset dışında çözüm yollarına tevessül edenlerin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eroğlu, Afyonkarahisar Güral Termal Otel'de düzenlenen ?Afyonkarahisar 9 yılda nereden nereye' konulu toplantının ardından fidan dikme törenine geçti. Yetişme yurtları ve çocuk evlerinde kalan öğrenciler tarafından oluşturulan ormana fidan diken Eroğlu, basın mensuplarının 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili sorularını cevapladı. Herkesin demokrasiye inanması gerektiğini belirten Bakan Eroğlu, her şeyin çözümünün siyaset olduğunu vurguladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, demokratik yollar dışında çözüm arayanlara çağrıda bulunarak, ?Eğer siyasete girmek istiyorlarsa ceketini çıkartır, siyasete soyunurlar. Ancak siyasetin dışında bir takım baskılar, darbeler, post modern darbeler ancak geri kalmış ülkelerde olan bir şeylerdir. Artık Türkiye büyüdü, küresel bir güç haline geldi. Her şeyi demokratik yolla çözmemiz gerekiyor. Birbirimize güvenmemiz, birbirimizi sevmememiz gerekir. Birlik ve beraberliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza etmemiz gerekiyor.? dedi.

Veysel Eroğlu, 75 milyon vatandaşı kucaklamanın ve demokrasinin tek çare olduğunu, bunun dışındaki yolların çözüm yolu olmadığını, buna tevessül edenlerinde cezalandırılmasının şart olduğunu anlattı. Eroğlu, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada ise Türkiye'nin ağaçlandırmada dünyada ilk 3'e girdiğini belirtti, bakanlık olarak bu yıl 2 milyon 400 bin hektarlık alana 2 milyon adet fidan dikeceklerini dile getirdi. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Eroğlu, daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından derslerinde başarılı olan öğrencilere verilen altınları taktı. Eroğlu, kızı Zehra Gıran'ı simit satarak okutmaya çalışan baba Cemal Gıran'ı tebrik etti, yol ücretleri için ücretsiz kart çıkartılması talimatını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber