Üniversite öğrencileri, çocukları sanatla buluşturdu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında Amfi Tiyatro'da çocukları sanatla buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü 3. sınıf öğrencileri Elif Cebecik, Hatice Nur Ergüzel, Nuray Atalay ve Esra Çoban 'Sihirli Eller Gülen Yüzler' projesi kapsamında çocukların televizyon ve bilgisayar başında geçirdiği vakitleri azaltıp sanatsal çalışmalara ilgi duymalarını sağlamak amacıyla etkinlik düzenledi. Üniversiteli öğrenciler Amfi Tiyatro'da çocuklara yönelik resim çalışması, müzikli etkinlikler, baskı çalışması, kâğıt katlama, kâğıt kukla yapımı, yüz boyama gibi etkinlikler gerçekleştirdi.

Anne ve babaların da katıldığı etkinlikle ilgili açıklama yapan öğrenci Elif Cebecik, ?Biz Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği'nde okuyoruz. 3. sınıf öğrencileriyiz. Topluma hizmet uygulama dersimiz var. Bu ders kapsamında 'Sihirli Eller Gülen Yüzler' projesi kapsamında çocukların sanatsal etkinliklere ilgi göstermelerini sağlamak, yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olmak, televizyon ve bilgisayar başında geçirdikleri vakti azaltıp sanatsal çalışmalara ilgi duymalarını sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Çocukların en çok eğlendiği baskı çalışması, resim çalışmaları özellikle parmak boyaları yapıyoruz. Boyaları koyup istedikleri şekli verebiliyorlar. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.? dedi.

Nuray Atalay isimli öğrenci de etkinliklerine katılımın istedikleri gibi yoğun olmadığını söyledi. Atalay ?Aslında katılımın daha fazla olmasını bekliyorduk. Ancak hava şartlarının iyi olmaması katılımın az olmasına sebep oldu. Ancak yine de gelen öğrenci kardeşlerimizle güzel vakit geçirdiğimizi düşünüyorum.? ifadesini kullandı.

Gün boyu süren etkilikte minik öğrenciler doyasıya resim yaparken, çalan müziklerle de eğlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber