Belediye sözleşmelileri Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

23 Ocak 2012 tarihinde yaptığımız haberde "Başbakan, belediye personelini, bürokratların insafına bırakmamalıdır" demiştik. Söz konusu bu haberde, seçimlerden önce beklenti içine sokulan belediye sözleşmelilerinin seçimlerden sonra hatırlanmamasına, bürokratlar arasında bir top gibi ordan oraya dolaştırılmasına bir son verilmesi istenilmişti. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu haber sonrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 25 Ocak 2012'de, Başbakanın kendisine talimat verdiğini açıkladı.

Sayın Faruk Çelik daha sonra yaptığı açıklamalarda; çalışmanın sonuçlandırıldığını ve Başbakan'a sunulduğunu, kararın Başbakan Erdoğan tarafından verileceğini açıkladı.

Ancak, tüm bu süreçler sonrasında, 3 ayı aşkın bir zaman geçmiştir. Bu personele kadro verilip verilmeyeceği meselesi çok büyük araştırmalar isteyen bir mesele değildir. 632 sayılı KHK ile 4/B'li personele kadro verilmesi dahi 1 ayda sonuçlandırılmıştır.

Diğer taraftan, şuan bile belediye sözleşmelilerine kadro verilmek istense, kanun çıkarılması gerekeceği için, Meclis komisyonları ve Genel Kurul düşünüldüğünde bir kaç aylık süreç bulunmaktadır. Bu nedenle, çok büyük bir araştırma istemeyen bu konunun bir an önce sonuçlandırılması gerekmekte ve belediye personelinin tedirgin ve güvencesiz bekleyişi sona erdirilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber