Önce çekici şoföründen, sonra 15 polisten dayak yedi

İstanbul Beyazıt'ta kuyumculuk yapan Kader Tuner (38), komşusunun aracını çeken çekici şoförüne, aracı çekmemesini rica etmesi sonucu, önce çekici şoföründen dayak yediğini, ardından 15 polisin şiddetine maruz kaldığını iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay cumartesi günü saat 16.00 sularında Beyazıt tramvay durağı yakınlarında meydana geldi. 15 yıldır kuyumculuk yapan Kader Tüner, önce çekici şoförünün şiddetine maruz kaldığını, sonrasında ise polislerin şiddetine maruz kaldığını öne sürdü. Polisler tarafından darp edildiği, kafasının iki yerden kırıldığı, kaş ve göz altında yarıklar olduğu nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Tuner, suç duyurusuna ilişkin olayı şöyle anlattı:

?Komşum olan Nedim Kaya beni aradı. 'Kader arabamı çekiyorlarmış, rica et de çekmesinler, 5 dakikaya geliyorum' dedi. Ben de gittim rica ettim, aracın komşuma ait olduğunu 5 dakikaya geleceğini, eğer gelmezse alıp götürebileceğini söyledim. Bunun üzerine sinirlen çekici şoförü, 'sen ne karışıyorsun' diyerek üzerime yürüdü ve bana kafa attı. Ben de hiçbir şey yapmadan dükkâna bakacak kimse olmadığı için müşterilerimle ilgilenmeye gittim. Çekici şoförü, işine engel olduğum nedeniyle beni polise şikâyet etmiş. Bunun üzerine kuyumcu dükkânın önüne 30'a yakın polis geldi. Polisler 'karakola gideceğiz' dediler, ben de tamam dedim yalnız bana 5 dakika verilmesini istedim. Dükkâna bakacak kimsenin olmadığını, dükkanı kapatıp geleceğimi' söyledim. Hayır, hemen geleceksin diyerek, bana zor kullanarak kelepçe taktılar. Ne olduğunu bile anlamadım. 'Ne yapıyorsunuz ben esnafım' dedim. Bir tane polis gözüme biber gazı sıktı, yaklaşık 15 polis üzerime çullanarak saldırdı. Beni polis otosuna bindirdiler, kafama copla vurup karakola götürdüler.? dedi.

Olayı gören komşu esnaf da polisin şov yaptığını, kuyumcu Tuner'e haksız bir muamele yapıldığını söyledi. Görgü tanığı Fırat Ekin, ?Olayın her anını gördüm, Kader, önce çekicinin şoförü tarafından darp edildi, ardından yaklaşık 15 polis tarafından dövüldü. Kuyumcunun tek suçu polislerden dükkânı kapatması için izin istemesi oldu. Bunun üzerine hak etmediği bir muamele gördü. Olaydan sonra psikolojim bozuldu.? diye açıklamada bulundu.

Bir diğer görgü tanığı dövizci Mesut Çelik, ?Biz burada hapşırmaya bile çekiniyoruz. Çünkü yüzlerce turist geçiyor her gün buradan. Ama polis buna dikkat bile etmeyerek 20 dakika burada adam dövdü.? şeklinde konuştu.

Olayla ilgili Yedikule İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ise yaptığı açıklamada, 'kuyumcu Kader Tuner'in kendilerine karşı geldiği, bunun sonucu olarak da ister istemez böyle bir olayın yaşandığı' şeklinde darp olayını savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber