Polisin egzoz kontrolü, araç sahiplerini rahatsız etti

Kars'ın Bayrampaşa Mahallesi'nde polisin, aşırı egzoz gürültüsüne karşı yaptığı kontrollerde mahallelinin araçları da kusurlu çıkınca olay çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araç sahipleri önce gazetecilere, ardından da polise tepki gösterdi. Uygulamadan memnun olduklarını belirten mahalle sakinleri ise tepkinin anlamsız olduğunu söyledi.

Kars'ta geçtiğimiz günlerde emniyet müdürlüğünün düzenlediği huzur toplantısında, Bayrampaşa Mahallesi Muhtarı Asim Turan Aydemir'in özellikle gece saatlerinde bazı araçlardan çıkan egzoz sesinin vatandaşları rahatsız ettiğini dile getirmesi üzerine, 'abartı egzoz kontrolü ve gürültü kirliliği'nin denetimi için çalışma başlattı. Yapılan kontrollere özellikle aynı mahallede ikamet eden araç sahiplerinin tepki göstermesi dikkat çekti. Polis memurlarına ve basın mensuplarına tepki gösteren bu kişilere yine mahalle halkı itiraz etti.

Bayrampaşa Mahallesi'nde gerçekleşen uygulama mahalle girişinde bulunan Kars çayının geçtiği köprü üzerinde yapıldı. Mahalle sakinleri uygulama için polis memurlarına teşekkür ederken evine gitmekte olan bir mahalle sakininin durdurulan aracından inip tepki göstermesi ve ardından evraklarının evde diğer ceketinin cebinde olduğunu söylemesi ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Mahalle sakinleri uygulamanın kendileri için yapıldığını belirtirken, yanında evrakları bulunmadığı için ceza yazılan şahıs, hem polise hem basın mensuplarına kızdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber