Devrimci Karargah davasında 8 tahliye

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devrimci Karargah ana davası ile birleştirme son davanın birleştirilmesine karar verildi. 8 sanığı eden mahkeme, Bostancı'daki çatışmada şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban'ın eşi ve annesinin müdahillik talebini de kabul etti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 11 tutuklu, 5 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmaya önce eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tek başına alındı. Taleplerini söyleyen Avcı daha sonra salondan çıkarıldı. Avcı'nın ardından diğer sanıklar salona alındı. Duruşmada, sanıklar ve avukatlar taleplerini sıraladı, tahliye talep etti.

Bostancı'daki çatışmada şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban'ın avukatı da müdahillik talebinde bulundu. Taleplerin ardından duruşma savcısı Salim Duran, tutuklu sanıkların tutukluluğuna karar verilmesini istedi. Duruşmaya ara veren mahkeme, aranın ardından kararlarını açıkladı. Mahkeme, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ve birleştirme talebiyle gönderilen Devrimci Karargah davasının kendi dosyasıyla birleştirildiğini belirtti. Şehit Emniyet Amiri Balaban'ın eşi Filiz Balaban ve annesi Fadime Balaban'ın müdahillik talebi de kabul etti.

Tutuklu sanıklardan, Şeyma Özcan, Gülseren Poyraz, Benay Can, Umur Suyadal, Nejdet Kılıç, İbrahim Turgut, Osman Baha Okar ve Semih Aydın'ın tahliyelerine karar veren mahkeme, Avcı'nın da aralarında bulunduğu 18 sanığın tutukluluğunun devamına hükmetti. Mahkeme duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber