Cinayete azmettirmekle suçlanan eşe beraat, kuzene 25 yıl hapis cezası

Adana'da eşini kuzenine öldürttüğü ileri sürülen kadın beraat ederken, kuzeni 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre olay, 26 Haziran 2009'da, Köprülü Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Ayşegül K. (27), kendisine cinsel fantezilerle eziyet çektirdiğini belirttiği ambulans şoförü eşi Ahmet K. (45) ile konuşması için kuzeni Kadir Ç.'yi çağırdı. Kadir Ç. ile çıkan kavgada tornavida ile yaralanan ve akciğer kanseri olduğu belirlenen Ahmet K., kaldırıldığı hastaneden taburcu edildikten 2 ay sonra öldü. Yapılan otopside, şahsın yaralanma sonucu öldüğü saptanınca tutuklanan Kadir Ç. ile eşini

öldürtmeye azmettirdiği öne sürülen Ayşegül K. hakkında Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

2.5 yılı aşkın süredir devam eden davanın karar duruşması yapıldı. Polisteki ve savcılıktaki ifadelerinde, "Eşim erkekliğini kaybetmişti. Benimle cinsel ilişkiye giremediği için salatalık, patlıcan, bira şişesiyle bana uyguladığı cinsel fantezilerle tatmin oluyordu. Çok acı çektiriyordu. 'Seni satacağım. Eve adam getireceğim, bana para kazandıracaksın, gözümün önünde ilişkiye girmenizi seyredip tatmin olacağım' diyordu. Ben de eşimle konuşması için kuzenim Kadir'i çağırdım. Olayın bu şekilde gelişeceğini

bilmiyordum" diyen tutuksuz sanık Ayşegül K., son savunmasında eşini öldürtmediğini söyledi. Ayşegül K., "Kadir ağabeyim konuşmak için gelmişti. Azmettirmedim" dedi.

Kadir Ç. ise, Karatoprak'ı kasten öldürmediğini belirterek, "Kuzenim 15 yaşında bu adama kaçmıştı. Ailesi dışladı. Şiddet, taciz ve satma olaylarını telefonda anlattı. Amacım Ahmet ile konuşup, neden böyle şeyler yaptığını sormaktı. Sorunca sinirlenip, 'Seni de anneni de satarım' diye küfür ederek Ayşegül ve bana vurmaya başladı. Savunma amaçlı tornavida ile 1-2 defa vurdum. Amacım konuşmaktı, öldürmek değildi" diyerek kendini savundu.

Öldürülen Ahmet K.'nin ilk eşinden olan kızı Tuğçe K. ise babasının yaralandıktan 2 ay sonra hastanede öldüğünü ifade ederek, "Babam yoğun bakımdan çıktıktan sonra, yaralanmasına yol açan kişinin eşi Ayşegül, yaralayanın da Kadir Ç. olduğunu anlattı" dedi.

Mahkeme heyeti, eşini öldürttüğü iddia edilen Ayşegül K.'nin delil yetersizliğinden beraatine karar verirken, müebbet hapse mahkum edilen kuzeni Kadir Ç. ise duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak oy birliği ile 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir üye hakim ise karara muhalefet şerhi koyarak kadının ve kuzeninin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber