Adliyenin temizliği mahkumlara emanet

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısı 5 Nisan günü TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarının yasalaşmasının ardından Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki ilk uygulama Gazipaşa Adalet Sarayı'nda gerçekleşti. Açık cezaevinde cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren ve koşullu salıverilmesine 1 yıl veya daha az kalan iyi halli 3 hükümlü, Adalet Sarayı'nda günde 4 saat çalışarak cezalarını tamamlıyor.

ALLAH DEVLETTEN RAZI OLSUN

37 Yaşındaki Aydıncık köyünden Ali Akın, 16 aylık cezasının bitmesine 8 ay kala çıkan yasadan faydalananlar arasında. 3 ay Gazipaşa Adliyesi'nde temizlik işlerinde çalışacak olan

Akın, yasadan dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Hergün 4 saat çalıştıktan sonra evlerine gittiklerini ve geceyi evlerinde geçirdiklerini belirten Akın, "Allah devletten razı olsun. Cezaevinde olmak yerine evimize gidiyoruz. Hergün Emniyet Müdürlüğü'ne giderek imza atıyoruz. Bu uygulama cezaevinde olmaktan çok çok iyi" dedi.

BORCUMUZU ÖDÜYORUZ

Küçüklü köyü nüfusuna kayıtlı 46 yaşındaki Mehmet Ülker ise devlete 7 bin 300 TL borçlu olduğunu, bu borcunu ödeyemediği için hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Cezasının 1 yıldan az kaldığını belirten Ülker, "4,5 ay Adliye'de temizlik ve bahçe işleri yapacağım. Bu şekilde devlete olan borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Uygulamadan oldukça memnunuz. Sebep olanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YASANIN AYRINTILARI

Yasayla, denetimli serbestlik tedbiri kapsamında cezanın infazıyla; hükümlülerin dış dünyaya uyumlarını sağlamaları, aileleriyle bağlarını sürdürmeleri ve güçlendirmeleri amaçlanıyor.

Açık cezaevinde cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren, çocuk eğitim evinde toplam cezasının beşte birini tamamlayan, koşullu salıverilmesine 1 yıl ve daha az süre kalan iyi halli hükümlüler, cezalarının koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmını denetimli serbestlik tedbiri kapsamında cezaevi dışında geçirebilecek. Buna infaz hakimi karar verilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber