Turhal Mesleki Eğitim Merkezi AB Projesi ile Almanya'ya gidiyor

Turhal Mesleki Eğitim Merkezi'nin hazırladığı ?Ağır ticari araçlarda arıza bulma ve giderme yöntemlerinin incelenmesi (ATARBUL)' konulu çalışması, AB Mesleki Eğitim Programı kapsamında kabul edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde toplam 2 bin 550 proje teklifi arasından 268 projenin kabul edildiğini belirten yetkililer, Turhal'da kabul edilen tek projelerinin ise Mesleki Eğitim Merkezi'ne ait olduğu kaydetti. AB Mesleki Eğitim Programı Projeleri çerçevesinde kabul edilen proje ortakları ile beraber 15 öğretmenin13 -26 Mayıs tarihleri arasında iki hafta süre ile Almanya'nın Recklinghausen bölgesinde inceleme ve araştırma yapacağı bildirildi.

Projenin kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getiren Turhal Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ergün Özbulut, ?Hazırladığımız bu proje ile katılımcılarımız Almanya'daki ağır ticari araç servislerinde arıza tespiti, bakım ve onarım konularında bilgisayarlı test cihazları ile çalışmalar yaparak kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Bu geziye ben de katılacağım. Okulumuz yöneticileri ve mesleki ders öğretmenleri ile projede yer alan diğer katılımcılar, Avrupa deneyimi kazanarak, yaşayış ve dil konularında kültürel etkileşimle AB uyum sürecine katkı sağlayacaktır. Ayrıca Almanya'dan alınarak ülkemizde uygulanan mesleki eğitimdeki modüler sistemi yerinde inceleme fırsatı bulacak. Ben gezinin okulumuz ve ilçemiz adına çok yararlı olacağını düşünüyorum.? dedi.

Yurt dışı uygulama faaliyetinden önce 15 kişilik heyete hazırlık eğitimi, yabancı dil, mesleki eğitim ve uyum eğitimlerinin verileceğini ifade eden Müdür Özbulut, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, kabul edilen projenin ilçe adına gurur verici olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber