Gediz'de polisten vatandaşlara "hırsızlık" uyarısı

Gediz Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık olaylarının her yıl ilkbahar aylarında artış göstermesinden dolayı vatandaşları uyardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Emniyet Müdürü Hacı Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için alınan tedbirleri artırdıklarını bildirdi.

Son günlerde ev ve iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının önlenebilmesi amacıyla "Komşu Kollama" adlı projenin halk tarafından desteklenmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İlkbahar aylarında artan piknik sebebiyle evler boşalıyor. Evinizden çıkarken çıkış kapısını çekmeniz yeterli değil, kapınızı kilitlediğinizden kesinlikle emin olun. Evinizde ve özellikle yatak odanızda nakit para ve ziynet eşyası mümkünse bulundurmayın. Şayet bırakılması gerekiyorsa eğer çok önemsiz görülen yerlere bırakarak hırsızlara karşı hedef saptırması yapılması gerekir. İzin, tatil gibi nedenlerle uzun süreli evden ayrılacağınız zaman da çok samimi olduğunuz dışındakilere söylemeyin ve mümkünse evinizdeki lambanın birisi sürekli yanık kalsın. Kapınıza gelen tanımadığınız kişilere kapınızı kesinlikle açmayın ve durumu vakit geçirmeden 155 Polis İmdat Hattına bildirin. İş yerinizi alarmlı güvenlik kamerasıyla koruyun.

Akşam iş yerinizi kapatırken lambaların birini mutlaka açık bırakın. İş yerinizin dış güvenliğini kepenk taktırmak suretiyle sağlayın ve kepenklerinizi kilitlemek için mümkünse Çelik kilit kullanın. Sokağınızda birisi sürekli evleri gözetliyorsa, otoların kapılarını kontrol ediyorsa, yaya olan birkaç kişiyi arkalarından bir oto takip ediyorsa ve park halindeki otonun içinden şahıs çevreyi gözetliyorsa vakit geçirmeden 155'i arayın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber