Nevşehir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı

Nevşehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK)'na bağlı Eğitim-Sen tarafından düzenlenen etkinlikte kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüş, Ticaret Borsası Kavşağı'nda başladı. Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe teşkilatları,Türkiye Gençlik Birliği, Hacıbektaşı Veli Kültür Derneği'nin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyelerinin katıldığı yürüyüşe Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinden gelen KESK üyeleri de katıldı.

Yaklaşık bin kişilik gurup ellerinde "Yaşasın sınıf dayanışması" yazılı pankartlarla, 'Her Yer Taksim, Her Yer Direniş', 'Yaşasın 1 Mayıs' şeklinde sloganlar atarak Hükümet Konağı karşısında bulunan Türk Telekom binası önüne kadar yürüdü. Katılımcılar Türk Telekom Binası önünde halay çekerek ve sloganlar atarak 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.

Burada 1977 yılı 1 Mayıs'ında meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından katılımcılar adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Çelik, "Bu mücadelede yaşamını kaybetmiş tüm arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Onlara buradan sesleniyor ve bir kez daha söz veriyoruz. Sizin davanızın peşini bırakmayacağız, sorumlular tek tek ortaya çıkana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Uğruna yaşamınızı verdiğiniz mücadele sürüyor. Milyonlar bugün alanlarda karanlıkla, azimle sizlerin mücadelesini sürdüreceğini haykırıyor.Bizler milliyetçi,ırkçı,dindar ve kindar nesillerin yetiştirdiği bir ülke değil, ilimin, emiğin, barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir ülke istiyoruz. Türkiye'de emek,barış, eşitlik ve özgürlük uğruna yaşamını yitirmiş olan yoldaşlarımızdan aldığımız mücadele bayrağını daha da yükseklere çekeceğimize söz veriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber