Fırında çalışan işçilerinden pide ve ızgaralı 1 Mayıs'ı kutlaması

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir restoranın fırınında çalışan işçiler, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı birbirine lahmacun, etli, kıymalı, kuşbaşı ve kaşarlı pide ile Adana, Urfa ve tavuk şiş ikram ederek kutladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçilerin fırın başında yaptıkları pide ve ızgaralı kutlamaya restoranın işletme sahipleri Yılmaz Can ile Lütfü Küçükoğlu da katıldı. Fırın işçileri ekmeklerinin peşinde olduklarını belirterek 1 Mayıs'ın kendileri için evlerine alın teri kazandıkları helal rızık götürmenin sembolü olmaktan başka bir anlam ifade etmediğini söyledi.

Restoranlarında 19 mutfak ve fırın elemanının çalıştığını belirten Yılmaz Can, birlikte çalıştıkları mekanda yemek yemede hiç bir zaman işçi ve işveren ayrımı yapmadıklarını, işçiler izinli olduğunda çoğu zaman fırının başına geçerek kendisinde pide ve ızgara yaptığını kaydetti. Can, "İşveren olarak emeğin kutsallığına inanıyoruz. Bu konuda kendimize Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in kutlu sözü 'İşçiye ücretini alın teri kurumadan veriniz'i rehber edindik. Ülkemizde ve dünyada işçinin alın teri kurumadan emeğini hakkı verilirse 1 Mayıs İşçi Bayramı insanlık için bir anlam ifade eder. Yoksa sadece içi boş sembolik bir gün olur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber