Vali Mutlu: 1 Mayıs, bayramın ruhuna uygun şekilde kutlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'de düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarının istedikleri gibi sonuçlandığını ifade ederek Şişli'de olay çıkaran yaklaşık 80 kişilik marjinal grubun ise 21 işyerine zarar verdiklerini söyledi.

Vali Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın açıklaması yaptı. Taksim Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Mutlu, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz Taksim'de işçilerimizin, emekçilerimizin yoğun katılımlarıyla kutlandı. Sabah yoğun olarak saat 09.00'dan itibaren Taksim Meydanı'na üç ayrı noktadan muhtelif kuruluşlara bağlı işçilerimiz gelmeye başladı. Şu an itibariyle de

kutlamalar tamamlanmış oldu. Taksim Meydanı'nda en ufak bir olumsuzluk, asayişe ilişkin bir problem görmedik. Bu günü günün anlamına uygun, işçilerin, hepimizin arzu ettiği şekilde bir bayram niteliğinde coşkulu, hepimizin birliği, bütünlüğü, İstanbul'umuzun huzuruna ve işçilerin bayramlarına uygun şekilde kutlanması sevindiricidir. Güvenlik güçleri olarak huzuru sağlama noktasında rahat bir görev yaptık. Ancak Şişli'de üzücü arzu etmediğimiz, yoğun katılımın içinde küçük bir grubun, marjinal

diyebileceğimiz 70-80 kişilik grubun 21 işyerinin, aralarında banka şubeleri de var, bunların camlarına yönelik kırma şeklinde saldırıları oldu. Emniyetimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bunun dışında bir olumsuzluk yaşanmadı" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, kutlamalara katılanların sayısını sorması üzerine sayı vermekten kaçınan Mutlu, "Biz bunları kamuoyuyla paylaşmıyoruz. Herkesin farklı değerlendirmeleri var. Bizim şu kadar kişi katıldı gibi değerlendirmemiz doğru olmaz" dedi.

Mutlu, Şişli'de olay çıkaran grupla ilgili bir soru üzerine de, göstericilere ilişkin emniyetin tespitleri olduğunu ifade ederek, "Netice itibariyle emniyetimiz bu tür olaylara karışanlarla ilgili çalışmalarını yapacak. Bunlar arzu etmediğimiz şeyler. Geçen yılda anıtın üzerinde bu tür hareketleri gördük" diye konuştu.

1 Mayıs Tertip Komitesi'nin de verdiği destekle bu yıl anıt çevresinde olay çıkmadığını vurgulayan Mutlu, Şişli'de olay marjinal grubun ise 75 milyonun arzu etmediği şeyleri sergilediklerini söyledi. Mutlu, "Bunlara fırsat vermeyelim. Bu ortaklaşmayı gördük. Yürüyüş güzergahı üzerinde kendilerine 'anarşist' diye adlandıran bir grubun yaptığı olumsuzluklar var. Bunlara yönelik tespitlerimiz var" şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, daha önceden yaptığı "1 Mayıs'ta olay çıkarsa bir daha Taksim'e izin vermem" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de, "1 Mayıs kutlamaları İstediğimiz gibi sonuçlanmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber