Yeni fakülte ve yüksekokullar kuruldu

Bazı Yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte ve yüksekokul kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu Kararı ile Bingöl Üniversitesine bağlı Veteriner Fakültesi, Bitlis Eren Üniversitesine bağlı İslami İlimler Fakültesi, Celal Bayar Üniversitesine bağlı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Çukurova Üniversitesi'ne bağlı Kozan İşletme Fakültesi, Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine bağlı Ardeşen Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Hukuk Fakültesi ile Ziraat Doğa Bilimleri Fakültesi,

Sakarya Üniversitesine bağlı İletişim Fakültesi ve Uşak Üniversitesine bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulması kararlaştırıldı.

Öte yandan yine Bakanlar Kurulu Kararı ile Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Hakkari Eğitim Fakültesi'nin adı Eğitim Fakültesi olarak değiştirilirken, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsü kurulması kararı alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber