05 Haziran 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2005 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki temasları izleniyor.

2- Milli Eğitim Bakanı Çelik, İstanbul'da "Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası"nın tanıtım toplantısı ile "Vanlılar Gecesi"ne katılacak.

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, Uluslararası Çalışma Teşkilatı'nın 93. Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere İsviçre'ye gidecek.

- Başesgioğlu, Cenevre'ye hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak.

4- Çin ziyaretini sürdüren Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Türkeri, Şian'da Şanşi Bölge Komutanlığı'nı ve Silahlı Polisler Mühendislik Okulu'nu ziyaret edecek.

5- Siyasi partilerden...

- AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca Uludağ'da düzenlenen "İlçe ve İlk Kademe Belediye Başkanları Toplantısı" devam ediyor.

- ANAP Genel Başkanı Mumcu, Kütahya'da "Pir Ahmet Efendi'yi Anma Şenlikleri"ne katılacak.

- BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Sakaryabaşı 2. Bahar Şenliği'ne katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Kutan, partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Geleneksel Piknik Şöleni'ne katılacak.

6- "Dünya Çevre Günü"...

- Dünya Çevre Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Pepe, Ankara Valisi Önal ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in katılımıyla Sincan Harikalar Diyarı'nda Çevre Çocuk Şenliği düzenlenecek.

- Mamak Çöplüğü'nde, çöplüğün kapatılması talebiyle basın açıklaması yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleriyle Boğaz gezisi yapacak.

- Galatasaray ile Taksim Meydanı arasında "Çevre Yürüyüşü", Cumhuriyet Anıtı'nda tören, ardından da meydanda ödül töreni ve konser gerçekleştirilecek.

- Şişli Belediyesi'nin düzenlediği "Geleneksel Doğaya ve Doğadaki Canlılara Saygı Yürüyüşü", hayvanseverler ve besledikleri evcil hayvanların katılımıyla Şişli Meydanı ile Maçka Demokrasi Parkı arasında yapılacak.

7- Özel Okullar Sınavı, 15 ilde 32 bine yakın öğrencinin katılımıyla yapılacak.

- Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Tavukçuoğlu, İstanbul'daki Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Genel Merkezi'nde sınava ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

8- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 85. açılış yıldönümü ve "2005 Milli Egemenlik Yılı" kutlama etkinlikleri kapsamında İstanbul'da "Çocuklarla Boğaz Turu" gerçekleştirilecek.

9- Lübnan'da parlamento seçimlerinin ikinci aşamasında, güneyde halk sandık başına gidecek.

10- İsviçre'de halk, Schengen vize uygulamasıyla ilgili referandumda oy kullanmak üzere sandık başına gidecek.

11- Önceki gün uğradığı silahlı saldırı sonucu oğluyla birlikte hayatını kaybeden eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ve oğlu Cahit Çetin, Kilis'te öğle namazının ardından toprağa verilecek.

12- Maliye'den 10 sektör ile zarar müptelalarına gözaltı...

- Maliye'nin 2005 denetim programı ile sigaracılar, alkollü içki üreten ve satanlar, sigorta şirketleri, LPG dağıtım ve pazarlama firmaları, kağıt ve kömür ithal eden ve satanlar ile özel dershaneler vergi incelemesine tabi tutuluyor.

- Sahte belge sirkülasyonunun yoğun olduğu temizlik şirketleri ve mağaza zincirlerinde de denetim yapılacak.

13- Sahte ve kaçak sigaraya bandrol çözümü...

- Tütün Kurumu, sahte ve kaçak sigaraya karşı yılbaşından itibaren yeni bandrol sistemine geçmeye hazırlanıyor.

- Özel kağıttan üretilecek yeni bandrollerin ısıya duyarlı olması öngörülürken, vücut ısısı ile görüntü ve yazıların görüntülenmesi veya kaybolması hedefleniyor.

14- Efes Pilsen yatırıma doymuyor...

- Bira Grubu Genel Direktörü Serdar Bölükbaşı:

- "Yatırımlarına Türkiye'de 2 bira fabrikasıyla başlayan Anadolu Efes Grubu, Rusya, Kazakistan, Moldova, Sırbistan ve Romanya'da 14 bira, 4 malt, bir de şerbetçiotu üretim tesisiyle yurtdışında da ses getiriyor."

- "Rusya'da Alman ve Çek bira markalarını üretiyoruz."

15- Yeraltı enerji iletim hatları yaygınlaşıyor...

- İstanbul ve İzmir'de 93 kilometre uzunluğundaki hatlar yeraltına alınacak.

- Gerekli olan yeraltı kablo temin ve tesisi finansmanlarının bir bölümünü Dünya Bankası finanse edecek.

16- Bölgesel projeler için "dış uzman" arayışı...

- DPT, AB hibeleri ile gerçekleştirilecek bölgesel kalkınma projelerini değerlendirmeye dönük "dış uzman havuzu" oluşturmak üzere harekete geçti.

17- (A) Milli Futbol Takımı, Kazakistan ile yapacağı 18. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 2. Grup 9. maçının hazırlıklarına, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı idmanla başlayacak.

- (A) ve Ümit Milli Futbol Takımları, Kazakistan ile yapacakları maçlar için Almatı'ya gidecek.

18- Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçında Beşiktaş ile Efes Pilsen, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde karşı karşıya geliyor.

19- Dünya Ralli Şampiyonası'nın 7. ayağı olan Türkiye Rallisi, son günde Chimera ve Olympos etapları koşulduktan sonra sona erecek.

- Rallide dereceye girenlere ödülleri Kemer Servis Alanı'nda düzenlenecek törenle verilecek.

20- Sezonun 2. "Grand Slam" mücadelesi olan 104. Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası, İspanyol Rafael Nadal ile Arjantinli Mariano Puerto arasındaki tek erkekler final maçıyla sona eriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber