Kadın çiftçiler yarıştı, birincilik kupası Bursa'da kaldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen ?Kadın Çiftçiler Yarışıyor' yarışması bölge finali Bursa'da gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın yanında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Düzce ve Sakarya'dan gelen kadın çiftçilerin yarışması büyük bir çekişmeye sahne oldu. Yarışmada Bursalı Gülşen Kanyılmaz birinci oldu. Toplam 15 sorunun sorulduğu yarışmayı 130 puanla ilk sırada bitiren Kaymaz, bölgeyi Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı. Sevincini Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ve yakınları ile paylaşan Kanyılmaz, kupasını Vali Yardımcısı Hüseyin Eren'in elinden aldı.

Yarışmayı 120 puanla ikinci ve üçüncü sırada tamamlayan Kocaeli ve Tekirdağ yarışmacıları ise sorulan 2 altın sorunun ardından ikinci ve üçüncü olarak belirlendi. Yarışmada Kocaeli'nden Seyhan Elmacı ikinci, Tekirdağ'dan Beyhan Engin ise üçüncü oldu. Birinciye kupa ile birlikte plaket ve 3 bin TL para, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin TL para ödülü verildi. Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara ise plaket katımlı belgesi ve para ödülü verildi.

Yarışmaya Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yanı sıra Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, il müdürleri, kadın çiftçiler ve aileleri katıldı.

?BURSA TÜRKİYE TARIMSAL ÜRETİMİNİN YÜZDE 7'SİNİ KARŞILIYOR?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, ?Ülke tarımında her zaman söz sahibi olan Bursa, 365 bin hektarlık tarım arazisi, 160 bin baş havan varlığı, çok çeşitlilik gösteren tarımsal ürün deseni, 40 bin kayıtlı çiftçisi, 360 tarımsal kalkınma kooperatif ve 30 üretici birliği ve yetiştirici birliği ile 4 milyar liralık tarımsal üretim değeri ile Türkiye tarımsal üretiminin yüzde 7'sini karşılamaktadır.? dedi.

Yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını aktaran Piral, şunları söyledi: ?Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması kadın çiftçilerin doğal mesleği ve talebi ile her yıl beklenen bir etkinlik haline geldi. Bu tür etkinlikler sadece bilgi paylaşımının olmadığı, aynı zamanda birlik ve kardeşlik değerlerinin sağlandığı etkinliklerdir.? diye konuştu.

Vali Şahabettin Harput ise bu tür yarışmalarını önemine dikkat çekerek, ?Burada aslolan yarışmak değildir. Burada tarımın gelişmesi için bir kısım mesajlar veriliyor, tarımın önemi vurgulanıyor, eksik ve yarım bilinenlerin daha iyi öğrenilmesi sağlanıyor. Böylece tarımda üretim kaliteli olurken, daha bir heyecan katılıyor.? dedi.

Başarının sembol niteliğinde olduğunu anlatan Harput, ?Burada bir yarışmacı heyecanlanıp bir soruyu yanlış bilse başarısız olmaz. Bana göre hepiniz başarılısınız hepinizi kutluyorum.? şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE FİNALLERİNDE DE İDDİALIYIM?

Bölge finalinde birinci olan Bursa'nın yarışmacısı Gülşen Kanyılmaz, 15 Haziran'da Türkiye finaline katılarak bölgeyi temsil edecek. Türkiye finali yarışmasında ise birinci ve ikinci projeye 50 bin TL para ödülü verilecek.

Yarışmanın birincisi Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Yolören köyünden katılan Gülşen Kanyılmaz ise ?Çok güzel bir duygu, ne diyebileceğimi bilmiyorum. Herkese teşekkür ederim. Bursa Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine de teşekkür ediyorum bana verdikleri destekten dolayı. Çok mutluyum inşallah Türkiye finallerinde de birinci olurum. Kendime güveniyorum.? şeklinde konuştu.

?İyi Tarım Uygulamalarında Domates Yetiştiriciliği' adlı projeyi hazırladığını anlatan Gülşen Kanyılmaz, bu projesi ile Türkiye finallerinde de iddialı olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber