Okul sütü Eskişehir'de 9 öğrenciyi hastanelik etti

Okul Sütü Programı kapsamında dağıtılan sütler Eskişehir'de bazı öğrencileri hastanelik etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlanan 9 öğrenci devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, çocukların süt içtikten sonra vücutlarında alerji oluştuğu, bu nedenle tedavi altına alındıklarını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanığı tarafından başlatılan Okul Sütü Programı kapsamında Eskişehir'de dağıtılan sütler Odunpazarı ilçesindeki Orgeneral Halil Sözer İlköğretim Okul'undaki 9 öğrenciyi olumsuz etkiledi. Sütleri içtikten sonra mide bulantısı ve titreme yaşayan öğrenciler durumu okul yetkililerine bildirdi. Bunun üzerine idareciler tarafından okula ambulans çağrıldı. 5 öğrenci devlet hastanesine, diğer öğrenciler de kentteki diğer hastanelere kaldırıldı. Burada yapılan ilk tetkiklerde öğrencilerin içtikleri sütten dolayı alerji oldukları belirlendi. Söz konusu öğrencilerden 5'i devlet hastanesi çocuk acil servisinde tedavi altına alındı.

Hastane yetkilileri, çocuklarda sütten zehirlenme olmadığını bildirdi. Yetkililer, söz konusu çocuklarda süte alerjilerinin olduğu ve bu nedenle rahatsızlık yaşadıklarını bildirdi.

Yetkililer çocukların durumlarının iyi olduğunu kaydetti. Bu arada, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber