Erdoğan fırça atınca bakın ne oldu?

Haber Giriş : 05 Haziran 2005 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Astığım astık, kestiğim kestik' yönetiminin ülkemizde hakim olduğunu hepimiz biliyoruz. Türkiye'yi şantiyeye çeviren ve kısa zamanda çok iş yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, alışık olmadığımız bir üslupla karşımıza geçtiği için, ne yalan söyleyeyim çok şaşırdım:

-Bize yardımcı olun.

-Bizi tanıyın.

-Bize yol gösterin...

-Yanlış yaparsak bizi yok edin.

Erdoğan Bayraktar'ı 2,5 saat boyunca, Türkiye'nin konut alanında aldığı mesafeyi anlattı. -1984-2003 tarihleri arasında Türkiye'de yapılan konut sayısı 43 bin.

Şimdi rakamlar arasındaki uçuruma dikkat:

-Türkiye'nin 68 vilayetinin 168 noktasında 220 şantiye var. Yapılacak konut miktarı 105 bin. Şimdiye kadar 12 bin konut bitmiş, sene sonuna kadar bu rakam 50 bine ulaşacak.

Erdoğan Bayraktar ve arkadaşları bu başarıyı nasıl yakaladığını sizin gibi ben de merak ettim. İşte Bayraktar'ın cevabı:

-2003 yılının Mart ayıyıdı sanırım. Çok büyük bir proje ile Başbakan Erdoğan'ın karşısına dikildim. 10 bin konut yapacağımızı söylediğimde, beni öveceğini sandım. Ama öyle olmadı, Başbakan, elindeki kağıdı bana iade etti ve ?Git işine, 10 bin konut ne ki? Senden 2004'ün sonunda 100 bin konut istiyorum' dedi. Sayın Başbakan 2007'ye kadar bizden 250 bin konut istiyor.

-Başarabilecek misiniz?

-Fırçanın arkasında sopa var. Başarmak zorundayız. Yemek yemiyoruz, sürekli fırça yiyiyoruz. Bu yüzden hedefimizden şaşmıyoruz.

-Ne hissediyorsunuz fırça yiyince?

-Lider farkını görüyorum ve çalışıyorum.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'la yaptığımız sohbeti bugün burada noktalamak durumundayım, yer kalmadı çünkü. Ama Perşembe günü Bayraktar'la yine beraberiz.

Hadi Özışık/ Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber