İzmir'de 4 büyüklüğünde artçı

Merkez üssü İzmir Körfezi olan 4.0 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, dün saat 17.48'de kaydedilen 5 büyüklüğündeki depremin ardından, merkez üssü yine İzmir Körfezi olan saat 14.37'de 4.0 büyüklüğünde artçı sarsıntı hissedildi.

Boyutların küçük olması lehimize

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, İzmir ve çevresinde deprem hareketliliğinin sürdüğünü belirterek, ''Deprem boyutlarının küçük olması lehimize bir faktör'' dedi.

Prof. Dr. Akçığ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem aktivitesinin sürdüğünü, Foça ve çevresinde depremlerin daha çok hissedilmesinin Seferihisar-Karaburun fay hattının hareketlenmesinden kaynaklanabileceğini belirtti.

Süregelen depremlerin artçı olup olmadığının henüz bilinmediğini, çözümlemeleri net olarak gerçekleştiremediklerini kaydeden Akçığ, son 24 saatte 30'dan fazla deprem olduğunu söyledi.

Akçığ, şöyle devam etti:

''Fay hattı enerjisini boşaltmaya çalışıyor. Bölgede hareketlilik sürüyor, deprem aktivitesi var ama boyutları küçük olduğu için bu lehimize bir faktör. Nokta atışlarını sevmiyorum. Bazı arkadaşlar '7.2 büyüklüğünde deprem olacak' diyor ama İzmir'in tarihine baktığımızda en büyük depremin 6.6 olduğunu görüyoruz. 1668'de İzmir ve Manisa'nın birlikte yıkıldığı, 20 bin kişinin öldüğü bir deprem var. O depremin de en fazla 6.6 olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla 7.2 büyüklüğünde deprem olacağı kanısında değilim. Mevcut fay hatları deprem üretecektir ama bölgemiz için en büyük deprem 6.5 olacaktır gibi düşünüyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber