Karaman'da sürücü kursu yetkilileri basın mensupları ile buluştu

Karaman'da sürücü kursu yetkilileri, 15 Mayıs'ta Meclis Genel Kurulu'na gelecek yeni ehliyet yasası ile ilgili bilgi vermek için basın mensupları ile bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatuniye Park'ta yapılan kahvaltıdan sonra Sürücü Kursları Birliği adına bir açıklama yapan Mesut Yavuzaslanoğlu, basında çıkan haberler nedeniyle vatandaşların gözünde yalancı çoban konumuna düştüklerini belirterek yeni ehliyet yasasındaki detayları basın mensupların ile paylaştı. Yavuzaslanoğlu ?Yeni yasa ile hem sınav sistemi değişecek hem de stajyer şoför uygulaması başlayacak. Stajyerlikten çıkmak için 2 yıl belli trafik kurallarını ihlal etmemek gerekecek. Ehliyet almak, sadece ?dur-kalk' tan ya da birkaç yüz metrelik düz yolda gitmekten ibaret olmayacak.? dedi.

Mesut Yavuzaslanoğlu, sınavın akan trafikte olacağını ve 45 dakika dolana kadar devam edeceğini belirterek, kendilerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yapacaklarını dile getirdi. Karaman'ın 2005 yılına kadar yapılan sınavlarda Türkiye genelinde ilk 5'in içerisinde olduğuna dikkatleri çeken Yavuzaslanoğlu, en önemli amaçlarının trafik terörünü çözmek olduğunu söyledi.

Yavuzaslanoğlu, Türkiye'de 3 bin 500 sürücü kursunun olduğunu, 100 bin insanın bu sektörde ailesinin geçimini sağladığını ifade ederek birçok sektörde olduğu gibi kendi sektörlerinde de işin hakkını vermeyi, yeni yasa ile mevcut sıkıntılara çözüm bulabilmeyi arzu ettiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber